SHOW SIDEBAR
Destinatia perfecta de toamna: Brasov

Brasov este una dintre cele mai frumoase destinatii de toamna din Romania, oferind un peisaj spectaculos datorita culorilor vii ale padurilor din imprejurimi si atmosferei medievale a orasului.

Fiind situat in inima Carpatilor, orasul este inconjurat de munti si paduri care se transforma intr-un spectacol de nuante aurii si roscate in aceasta perioada. Daca alegi sa vizitezi zona Brasovului si Castelul Bran, cu siguranta vei avea multe de vazut si vei ramane uimit de locatiile frumoase pe care le-ai putea descoperi.

Brasovul este unul dintre cele mai mari orase din Romania, este situat in apropierea muntilor si este un oras plin de viata, perfect pentru cei care iubesc sporturile de iarna, dar si pentru cei interesati de monumente istorice. Iar Castelul Bran este si el una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice din Romania.

Ce trebuie sa stii despre Brasov?

Brasovul este unul dintre cele mai vizitate orase romanesti, in parte pentru ca ofera ocazia de a participa la diverse evenimente, festivaluri, activitati sportive, activitati culturale si multe alte activitati de divertisment.

Datorita amplasarii geografice, Brasovul ofera turistilor numeroase oportunitati precum schi, drumetii si vizitarea orasului si a altor obiective turistice din zona. De asemenea, este un oras in care cultura este foarte apreciata, dat fiind ca exista multe teatre, biblioteci, librarii, cinematografe si cladiri de concerte. Orasul este recunoscut si pentru arhitectura sa specifica.

Cum ajungi la Brasov?

Brasovul este situat in regiunea centrala a tarii, in Depresiunea cu acelasi nume, la o altitudine de 625 m. De altfel orasul este situat la cea mai mare altitudine din toate orasele romanesti. Se poate ajunge la Brasov cu masina, cu autobuzul sau cu trenul.

Atractii turistice in zona Brasov

In mod clar, prima oprire din oras ar trebui sa fie centrul istoric. Piata Sfatului este una dintre cele mai frumoase piete din Romania, un loc perfect din care poate fi admirata frumoasa arhitectura a cladirilor din jur, de pe una dintre terasele rasfirate in jurul pietei. In aceasta piata au loc multe evenimente importante in oras, iar pana acum cativa ani, Piata Sfatului a fost si casa festivalului international de muzica „Cerbul de Aur”.

Primaria este situata in mijlocul pietei si a suferit multe modificari arhitecturale de-a lungul timpului. Acum, aceasta cladire reprezentativa adaposteste Muzeul Judetean de Istorie din Brasov, unde se poate afla totul despre bogata istorie a orasului.

Biserica Neagra este un reper al Brasovului, pe care pur si simplu nu il poti rata... la propriu. Este o cladire impunatoare si un excelent exemplu de arhitectura gotica, construita intre 1383 si 1477 si considerat cel mai mare edificiu religios in stil gotic din sud-estul Europei. De-a lungul timpului, biserica a fost afectata de mai multe cutremure si un incendiu devastator, in 21 aprilie 1689, care a distrus-o aproape in totalitate.

De atunci, ruina innegrita de fum a fost numita Biserica Neagra si s-a pastrat culoarea exterioara cenusie. Biserica Neagra din Brasov este una dintre cele mai populare atractii turistice din Romania. Doar putini oameni stiu ca este cea mai vizitata atractie turistica religioasa din Romania, ca are o orga unica in sud-estul Europei si un clopot de peste sase tone.

Strada Sforii este cea mai ingusta strada din Brasov, situata intre strazile Cerbului si Poarta Schei. Are doar 83 m lungime si 1 pana la 1,4 m latime. Desi inainte era un simplu coridor pentru orasul medieval, Strada Sforii este acum este o atractie turistica, una dintre cele mai inguste strazi medievale pastrate si astazi.

Muntele Tampa ofera o priveliste impresionanta asupra orasului, iar traseele montane din apropiere, cum ar fi cele din Piatra Craiului sau Postavarul, sunt perfecte pentru iubitorii de natura. Toamna aduce o explozie de culori in padurile din jurul Brasovului, facand plimbarile pe poteci sau drumetiile pe Tampa sau Poiana Brasov o experienta memorabila.

Poiana Brasov este situata la doar cativa kilometri de oras si este perfecta pentru drumetii usoare. Traseele din Poiana Brasov devin deosebit de frumoase toamna, datorita padurilor colorate.

La o distanta scurta de Brasov, ai ocazia sa explorezi si traseele montane mai avansate din Parcul National Piatra Craiului, un loc minunat pentru iubitorii de natura.

Festivaluri si evenimente de toamna

Toamna este sezonul recoltelor, iar in Brasov si in satele din jur sunt organizate multe festivaluri locale menite sa celebreze bogatiile agricole si gastronomia traditionala. De exemplu, Festivalul Castanelor din zona Rasnov este popular in aceasta perioada.

Piata Sfatului sau alte locatii gazduiesc adesea targuri cu produse traditionale, artizanat si obiecte locale, perfecte pentru suveniruri si degustari. De asemenea, multe restaurante si targuri locale ofera preparate traditionale romanesti, cum ar fi sarmale, mamaliga cu branza si smantana, si deserturi specifice, precum placinta cu dovleac sau castane coapte. Poti vizita unul dintre targurile locale pentru a incerca produse de sezon.

Castelul Bran

Castelul Bran este probabil cea mai cunoscuta atractie turistica din Romania. De acest castel, devenit un reper turistic in Romania si vizitat de multi turisti straini, se leaga legenda extrem de cunoscuta a Contelui Dracula. Vlad Tepes a fost asociat cu Dracula, iar imaginea lui este promovata in randul turistilor dornici sa-i cunoasca povestea sangeroasa, desi nu exista dovezi ale unei legaturi intre domnitorul roman si personajul de fictiune Dracula, iar Bran nu a fost resedinta lui Vlad Tepes.

Cu toate acestea, Bram Stoker s-a inspirat din frumoasa arhitectura a Castelului Bran cand a descris castelul lui Dracula in romanul sau. Dincolo de legenda, Castelul Bran ramane unul dintre cele mai frumoase castele din Romania si un minunat monument istoric, care a trecut de la o simpla cetate militara, la un castel impunator cu incaperi uluitoare si o gradina interioara fermecatoare.

In castel se afla si un muzeu care expune multe obiecte vechi specifice zonei Brasovului. Castelul Bran este situat la doar 30 km de Brasov, in micul sat Bran, insa cursele regulate de autobuz fac foarte usoara calatoria de la Brasov la Bran. Aceasta zona frumoasa a Transilvaniei are multe de oferit, ceea ce o face o destinatie perfecta pentru calatorii de toamna, iar aici ai sansa de a explora un oras cu un farmec medieval unic. In plus, toamna, cu ceata si culorile padurilor, ofera o atmosfera deosebit de misterioasa.

Iar daca tot esti la Brasov, poti vizita in apropiere si Sinaia si un alt castel celebru - Castelul Peles, precum si alte locatii frumoase. Lunile de toamna usoara iti permit sa faci drumetii in Muntii Bucegi, sau trasee montane prin care sa explorezi intreaga regiune.

Satele sasesti din imprejurimi

Daca ajungi la Brasov toamna aceasta, nu rata o vizita in satele sasesti precum Viscri, Prejmer sau Harman, unde vei gasi biserici fortificate si peisaje rurale incantatoare. Toamna, aceste locuri sunt si mai pitoresti, fiind inconjurate de campuri si paduri colorate.

Indiferent ce optiune alegi, zona Brasov va fi cu siguranta o experienta de neuitat. Profita la maximum de ea, rezervand un tur privat, cu asistenta unui ghid, astfel incat sa nu ratezi locatii sau evenimente mai putin cunoscute care au loc in timpul calatoriei tale. Daca vrei sa fii pe cont propriu sau sa gasesti o solutie sa-i convingi pe copii sa mearga mult pe jos si sa explorati impreuna orasul, alege un Treasure Hunt in Brasov.