SHOW SIDEBAR
Cadouri experienta pentru copii mai fericiti!

Simti ca ai oferit destule cadouri materiale copiilor tai si ca vor primi si mai multe cadouri la urmatoarea petrecere pentru ziua lor de nastere? Ei bine, da, nu esti singurul!

Toate aceste cadouri ii vor plictisi in cateva zile si vor ajunge fara drept de apel la cimitirul jucariilor, in fundul dulapului sau in cosurile cu plusuri, abandonate, nefolosite si uneori stricate…

Invata sa spui nu cadourilor materiale si sa iti inveti copilul sa se bucure de cadouri experienta in loc de jucarii si haine. Vei fi surprins sa afli ca se va bucura mult mai mult de acestea si ca ele vor fi o alternativa de distractie pentru intreaga familie!

Peste ani, copiii isi vor aminti cu drag unde si-au petrecut o vacanta de familie, cum s-au simtit cand i-ai dus la circ sau pe un stadion, la meciul unei echipe preferate.

Desigur, si bunurile materiale sunt apreciate pentru un timp, insa amintirile cele mai pretioase sunt pentru toti experientele traite alaturi de cei dragi. Experientele iti ofera sansa de a petrece timp de calitate impreuna cu familia si se transforma in momente pe care copiii le pretuiesc si pe care le vor astepta mereu cu drag.

Cadouri experienta pentru copii

1. Bilete la evenimente speciale

Pentru ca este vara, iar activitatile pentru copii sunt din ce in ce mai multe, exista sanse destul de mari sa aiba loc in orasul vostru un spectacol important, fie ca este vorba despre un circ mare, despre un concert fabulos sau despre un alt spectacol live. Biletele la un astfel de eveniment pot fi o modalitate excelenta de a oferi o experienta.

Cauta spectacole in orasul tau, sau intr-un oras in care urmeaza sa mergeti in vacanta in aceasta vara si in mod cert vei gasi ceva special pentru copilul tau si pentru intreaga familie. De asemenea, nu neglija nici targurile locale, festivalurile, cinematografele in aer liber, evenimentele sportive sau cursele de masini. Nu va fi doar o experienta distractiva, cu amintiri pe termen lung, ci va si o schimbare si o sansa de a petrece timp in familie.

Mai mult decat atat, bunicii pot participa si ei la acest tip de evenimente cu copiii. Ele ofera o perspectiva complet diferita si pot fi o modalitate de a reduce diferenta dintre generatii facand ceva pe placul tuturor.

2. Permise anuale de acces

Un card de membru la un muzeu local sau la o gradina zoologica va fi o ocazie de bucurie pentru intreaga familie, ce va produce bucurie nu doar o data, ci pe parcursul unui an intreg si va oferi o sumedenie de amintiri minunate. Multe dintre aceste abonamente fac parte dintr-un program de reciprocitate, astfel incat vei putea avea parte de acces gratuit sau de reduceri la multe alte muzee sau gradini zoologice din tara.

Cauta muzee de stiinta, gradini zoologice si acvarii sau muzee de istorie in functie de locatia geografica. Daca locuiesti in apropierea unui parc tematic, abonamentele anuale sunt un rasfat binevenit si, de obicei, sunt mai rentabile decat preturile de intrare pentru o singura zi. Nu uita de parcurile acvatice si de atractiile deschise sezonier!

3. Sporturi, tabere, scoli de vara

Familiile cu mai multi copii stiu cat de greu e sa te descurci cand vine vorba de activitati extrascolare. Fie ca este vorba despre o tabara de vara, lectii de dans, muzica sau despre un sport pe care unul sau toti copiii doresc sa il incerce, cheltuielile pentru echipamentul necesar si taxele de participare se aduna rapid.

Poate ca nu vei putea sa ii oferi copilului un an intreg de cursuri de balet, dar ai putea plati pentru o saptamana de tabara de balet. Sau o experienta enduro copii pe munte. Sau o sedinta de echitatie. Sau, sau...

Sau ce-ai zice de o tabara de vara pentru copilul tau pasionat de un sport? Sau o scoala de vara in care copiii tai sa urmeze cursuri pentru diverse instrumente de care se simt atrasi? Daca ai 3 sau 4 copii cu interese variate, acesta ar fi un mare ajutor si te-ar ajuta sa iti extinzi optiunile!

4. Cursuri online

Cursurile online sunt o activitate extrascolara pentru care nu trebuie sa pleci de acasa. Poti alege orice curs crezi ca l-ar atrage pe copilul tau si ca i-ar stimula creativitatea. Tot ce trebuie sa faci este sa te aprovizionezi cu niste consumabile - hartie, markere, creioane, etc - si un laptop sau tableta si apoi iti poti face propriile treburi sau sa te alaturi distractiei alaturi de copii!

Poti alege orice, de la arta, animatie, gatit sau chiar lego si minecraft. Vei deschide astfel o lume de oportunitati ce vor dura mult mai mult decat orice cadou material.

5. O excursie sau o vacanta speciala

Cand copiii sunt suficient de mari pentru a calatori fara probleme, poate fi interesant sa mai schimbi putin lucrurile. Incearca sa ii oferi cadou o vacanta intr-un climat opus celui din tara voastra, fie pentru vacanta de vara, fie pentru sarbatori sau pentru ziua de nastere.

Sunt amintiri nepretuite, ce vor avea mult mai mult de oferit decat un pulover cu tematica de Craciun cu ocazia Sarbatorilor, sau decat un obiect de decor sau o jucarie. Copiii tai vor invata sa aleaga cu mai mult drag o excursie intr-un parc tematic sau o evadare in familie, pentru momente speciale alaturi de cei dragi!

10 cadouri de travel pentru copii, pe care chiar le vor folosi

Daca te-ai hotarat sa oferi cadou copilului tau o experienta de travel, constand intr-o excursie sau o vacanta speciala, ai mai jos cateva idei pe care le poti oferi la pachet cu excursia si care vor face fericit orice copil.

Unele dintre aceste cadouri sunt destinate copiilor mici sau prescolarilor, in timp ce majoritatea sunt pentru copii intre 6 si 12 ani, dar vei gasi si cadouri de calatorie pentru adolescenti. Cadourile pentru copii pe care le vei gasi mai jos sunt daruri pe care le vor folosi in mod repetat. Crede-ne pe cuvant!

1. Binoclu

Un cadou cu care nu poti da gres este binoclul. Alege un binoclu potrivit varstei copilului si il va iubi si folosi mult timp. Alege un binoclu robust de cea mai buna calitate, cu un zoom decent, mai degraba decat un binoclu de jucarie.

2. Genti de calatorie pentru copii

O geanta de voiaj pentru copii, un troler sau un rucsac reprezinta un cadou grozav de calatorie pentru copiii de orice varsta. Copiilor mici le place sa aiba propria geanta, iar pentru copiii mai mari, propria lor geanta lor de calatorie le este pur si simplu indispensabila in orice calatorie.

3. Globul pamantesc

Un glob pamantesc este un cadou minunat pentru toti copiii care merg la scoala, indiferent daca merg sau nu in calatorii. Poti gasi globuri de toate dimensiunile, cu sau fara lumina, si chiar si globuri cu aplicatii conectate. Copiii cu varsta cuprinsa intre 8 si 12 ani vor aprecia probabil globurile cu lumina, in timp ce pentru adolescenti un glob educativ cu nume de locuri va fi o alegere perfecta.

4. Harta lumii sau o harta scratch-off

O harta a lumii este un cadou excelent pentru orice copil si il incurajeaza sa invete mai multe despre lumea in care traim. Daca esti in cautarea unei harti foarte generale cu continentele, poti opta pentru o harta a lumii ca decor pentru camerele copiilor mici. Adolescentii vor prefera probabil o harta clasica a lumii, de cea mai buna calitate.

Pentru calatorii pasionati, o harta razuibila va fi un cadou grozav. Ei pot razui locurile pe care le-au vizitat si pot folosi harta pentru a visa si a planifica noi calatorii. Exista o mare varietate de harti scratch-off disponibile.

5. Atlas pentru copii

Darurile educative sunt minunate pentru copii, iar cartile sunt intotdeauna o idee grozava de cadou. Daca nu stii de unde sa incepi si ce carti le plac copiilor, poti incepe cu un atlas. Un atlas este o modalitate excelenta de a-i determina sa citeasca mai mult si sa invete mai multe despre planeta pe care traim.

6. Camera rezistenta la apa

Copiii vor sa fie la fel ca parintii lor, iar un cadou de calatorie pe care il vor aprecia cu adevarat este o camera foto sau video de calatorie. Exista cateva camere cu adevarat accesibile si de buna calitate pentru copii, asa ca nu trebuie sa-ti faci griji cu privire la buget.

Pentru copiii mici, opteaza pentru o camera de calatorie mai robusta si rezistenta la apa. Adolescentii vor fi multumiti sa aiba o camera de actiune, iar daca investesti intr-o camera de calitate, cum ar fi un GoPro, poti fi sigur ca o vor folosi multi ani de acum inainte.

7. Jocuri de calatorie

Jocurile de calatorie sunt distractive, nu costa mult si sunt un cadou minunat pentru copii. Multe dintre favoritele copiilor sunt incluse in acest set de jocuri cu tabla magnetica format din 12 piese. Alte favorite sunt Travel Scavenger Hunt, UNO (sau UNO Junior pentru copiii mai mici) si, desigur, multe altele.

8. Jucarii de exterior

Nu trebuie neaparat sa iti umpli bagajul cu jucarii de exterior, insa cel putin o jucarie este indicata. O minge este prea mare pentru avion, dar o poti lua atunci cand calatoresti cu masina. Daca nu pleci la drum cu bagaje mari, un frisbee va fi o alternativa excelenta.

Este o jucarie perfecta pentru a tine copiii ocupati in orice calatorie, iar un frisbee pliabil este atat de usor de impachetat incat il poti lua oricand cu tine. Alte idei de cadouri de exterior pentru calatorie pot fi un set telescopic de lopatele, zmee, undite de pescuit si plase.

9. Marionete de mana sau de degete

Marionetele de mana si degete reprezinta un alt cadou foarte bun de travel pentru copiii mici. Papusile de mana sunt usor de pus in bagaj si pot fi foarte distractive, mai ales pentru cei mai tineri turisti.

De asemenea, papusile pentru degete pot fi foarte distractive pentru copiii mici. Sunt si mai usor de ambalat si astfel perfecte daca nu ai un bagaj foarte mare.

10. Jurnal de calatorie

Daca esti in cautarea unui cadou pentru un copil care calatoreste, ia in calcul si un jurnal de calatorie. Este o modalitate minunata prin care copiii isi pot documenta calatoria si prin care pot pastra amintiri distractive.

Exista jurnale de calatorie pentru fete si baieti, pentru copii mai mici sau pentru adolescenti si exista chiar si unele cu adevarat creative. Indiferent ce varianta alegi, un jurnal de calatorie este un cadou pe care il vor pastra si pretui mult timp.