Cum sa organizezi un curs de gatit: ghid complet pentru chefi
Multi bucatari se intreaba cum pot organiza un curs de gatit de succes. Daca si tu ti-ai pus adesea aceasta intrebare, ai mai jos cateva ponturi pentru succes.
bilete. Daca ai o asociatie de cartier sau un grup de lucru, promoveaza-te si acolo.Apeleaza apoi la reclame pentru a-ti extinde reach-ul. Poti genera trafic catre o pagina de destinatie de pe site-ul tau, catre o pagina de destinatie temporara sau catre o pagina de eveniment.
Asigura-te ca aceasta pagina permite platile si ca este legata la PayPal, PayFast, Stripe sau orice metoda de plata pe care o preferi.
Daca nu este posibil, adauga in anunt si in continut detaliile de plata si furnizeaza o adresa de e-mail la care oamenii sa trimita dovada platii.
Creaza apoi postere cu Canva sau angajeaza un designer care sa le creeze pentru tine. Nu e momentul sa te zgarcesti si sa faci economie, pentru ca prima impresie conteaza.
Nu uita in final de reclame pe Facebook si Instagram sau angajeaza un agent de marketing digital sau un manager social media care sa te ajute cu campania.
Analizeaza rezultatele
Dincolo de mancare, finante si prietenii, cursurile de gatit iti ofera informatii care te vor ajuta in organizarea evenimentelor viitoare si in strategia de brand. Dupa cursul de gatit, incearca sa raspunzi la urmatoarele intrebari:
– Cate persoane s-au prezentat fata de numarul de inscrieri? Prin acest raspuns iti vei putea ajusta asteptarile in viitor.
– Cat de dificile au fost retetele pentru participanti? In functie de raspuns, vei putea modifica nivelul de dificultate al cursurilor urmatoare.
– Ce fel de mancare le-a placut participantilor sa gateasca si sa manance? In acest mod vei obtine idei pe care sa te concentrezi la urmatorul curs de gatit.
– Ce tipuri de participanti ai avut? S-ar putea sa descoperi publicuri complet noi.
Cum sa predai la cursul de gatit?
Pe tot parcursul orei, mentine o atmosfera pozitiva si antrenanta. Incurajeaza cursantii sa puna intrebari si sa-si impartaseasca propriile experiente de gatit.
Fiecare clasa si grup de elevi va avea propria sa dinamica unica, asa ca fii adaptabil. De exemplu, clientii high-profile au nevoie de solutii rapide si eficiente pentru programe destul de limitate.
Clientii internationali au nevoie de ajustari ale programului pentru diferite fusuri orare, iar clientii afaceri mici au nevoie de solutii personalizate din cauza constrangerilor bugetare sau a nevoilor specifice.
Alegerea stilului de predare pentru cursul tau de gatit depinde de tipul de eveniment, de dimensiunea grupului, de nivelul de calificare al cursantilor si de obiectivele clasei.
Demonstratie. La acest tip de curs vei demonstra fiecare pas din crearea unui fel de mancare complex, cum ar fi un sufleu, iar elevii vor urmari si vor lua notite. Acest stil functioneaza bine pentru grupuri mari si poate fi util pentru incepatori.
Practic. Elevii gatesc singuri preparatele, sub indrumarea profesorului. Aceasta metoda este excelenta pentru grupuri mici si pentru cei care prefera o experienta de invatare mai imersiva.
Colaborare. Vei lucra impreuna cu cursantii pentru a crea un fel de mancare. Acesta este un mod distractiv si interactiv de a invata si incurajeaza munca in echipa si comunicarea.
Prelegere. In acest tip de curs vei prezenta informatii despre reteta si tehnici de gatit. Aceasta varianta este potrivita pentru grupuri mai mari si pentru cei care prefera o experienta de invatare mai traditionala.
Gazduirea unui curs de gatit necesita un mediu relaxat, pentru ca gatitul poate fi stresant si dificil, mai ales pentru incepatori. Totul in bucatarie este un moment de predare.
Ghid in 6 pasi pentru predarea unui curs de gatit
1. Planifica structura cursului de gatit
Stabileste subiectele pe care vrei sa le abordezi si organizeaza-le intr-o succesiune logica. Tine cont de nivelul de calificare si de interesul cursantilor.
Echilibreaza retetele pentru fiecare grup, intr-un mod care sa ii tina pe toti ocupati cu cate o sarcina. De exemplu, daca un grup are un preparat care necesita un timp mai lung de gatit, da-le sarcini pe care sa le poata indeplini in etape, sau sarcini pe care sa le faca in timp ce se gateste preparatul.
2. Colecteaza materiale si ingrediente
Fa din timp o lista cu toate echipamentele si ingredientele de care vei avea nevoie pentru curs. Asigura-te ca ai suficient pentru fiecare cursant.
In functie de numarul de elevi si de reteta, poti portiona deja ingredientele pentru comoditate.
3. Pregateste bucataria
In ziua cursului, vino devreme la locatie (cu 3-4 ore mai devreme) pentru a te instala si a face verificari de ultimul moment. Este indicat sa ai alaturi de tine un asistent pentru cursul de gatit, pentru ca astfel vei putea supraveghea evenimentul, in loc sa te ocupi de administrare.
Pregateste un spatiu de lucru si statii de gatit curate si organizate inainte de inceperea orei. Cursantii ar trebui sa aiba acces cu usurinta la instrumente si ingrediente.
4. Prezinta lectia
Intampina oaspetii cu o bautura si fa-i sa se simta bineveniti. Fa prezentarile si permite-le sa discute intre ei, pentru ca in acest mod vei construi un raport intre cursanti.
Incepi cursul prin prezentarea scopurilor si obiectivelor lectiei si explicand ceea ce veti acoperi.
5. Preda folosind abordarea aleasa
Daca folosesti abordarea in stil demonstrativ, arata-le elevilor cum sa execute tehnicile pe care le vor folosi. Ofera instructiuni clare, pas cu pas si aloca timp pentru intrebari. Imparte cursantii in perechi sau in grupuri mici si aloca-le cate o reteta si o statie de gatit.
Daca folosesti o abordare practica, acorda timp elevilor sa exerseze tehnicile pe care le-au invatat. Imparte-i in perechi sau in grupuri mici si da-le cate o reteta si o statie de gatit.
Pentru o abordare colaborativa, incurajeaza cursantii sa lucreze impreuna si sa impartaseasca idei. Faciliteaza discutiile de grup si ofera indrumari dupa necesitati.
Pe masura ce gatesc, evalueaza-le progresul. Aceasta ar putea implica sfaturi cu privire la cantitati, explicarea ingredientelor si degustarea preparatelor finite.
6. Gusta si evalueaza
La final, aduna toate preparatele pe o masa centrala si lasa-i pe toti sa faca fotografii. Continutul generat de utilizatori genereaza FOMO, creeaza amintiri si creste reach-ul brandului tau.
Fotografia alimentara depinde in mare masura de o iluminare buna, asa ca nu uita sa treci si acest aspect pe lista de conditii atunci cand cauti locatii.
La final, infruptati-va din preparate! Aceasta este cea mai buna parte a participarii la un curs de gatit si partea pe care oamenii si-o vor aminti cu cel mai mult drag.
Incheie cursul cu o recapitulare a lectiei si cu concluzii cheie. Ofera resurse si sugestii pentru invatare sau practica ulterioara.
Cursurile virtuale de gatit
Probabil ca te intrebi daca e bine sa organizezi un curs de gatit fata in fata sau un curs online live. Fiecare are argumentele sale pro si contra.
Cursurile de gatit fata in fata au mai multe avantaje:
– Poti evalua nivelul de calificare al fiecarui cursant.
– Poti oferi o demonstratie personala de gatit.
– Poti organiza un concurs de gatit.
– Ai posibilitatea de a standardiza kitul de ingrediente pentru toti participantii.
– Poti ajuta cursantii sa stapaneasca tehnica potrivita, abilitatile de taiat cu cutitul etc., pentru a crea o masa delicioasa.
– Vei putea da sansa participantilor sa guste mancaruri delicioase.
Cu toate acestea, vei fi limitat de spatiul pe care il ai si, in plus, un curs fata in fata presupune multe costuri initiale.
Un eveniment virtual de cooking are si el avantajele sale.
– Nu platesti pentru spatiu, controlul daunatorilor, echipamente de gatit, truse de ingrediente etc.
– Iti permite sa ai mai multi participanti la curs.
– Permite participantilor sa gateasca impreuna cu familiile lor, din confortul propriei case.
– Costuri zero de transport pentru toata lumea.
Exista, insa, si dezavantaje in organizarea unui curs virtual de gatit. La un curs virtual nu vei putea evalua cu exactitate nivelul de calificare al fiecarui cursant, interactiunea intre elevi este limitata, iar ingredientele si echipamentele de gatit utilizate pot varia.
Un curs de gatit pe Zoom si o lectie de gatit live ofera educatie culinara prin intermediul unui bucatar profesionist. Alege formatul care functioneaza cel mai bine pentru tine, in functie de timpul, banii si resursele disponibile.
Concluzie
Un curs de gatit necesita o planificare atenta pentru a avea parte de succes. In primul rand, masurarea interesului iti permite sa planifici evenimentul corect si profitabil.
Gasirea locului adecvat si livrarea unei experiente grozave asigura participarea repetata la cursurile viitoare. Colectarea datelor imbunatateste planificarea viitoare si te ajuta sa iti stabilesti asteptari corecte.
Sursa: https://goodfoodstudioza.com/how-to-host-a-cooking-class
De ce sa organizezi un curs de gatit?
Un curs de gatit aduce oamenii laolalta, ii invata sa gateasca, te ajuta sa iti construiesti un brand sa vinzi produse asociate si sa prosperi din punct de vedere financiar.
Intalnirile dintre oameni
Regula 1. Un curs de gatit este despre oameni, nu despre mancare. Aceasta face din ora sau cursul tau de gatit in primul rand un eveniment de relationare si relaxare, nu un eveniment educativ.
Aceasta diferenta este tot secretul. Chefii care au organizat de-a lungul timpului astfel de cursuri se concentrau initial prea mult pe mancare, insa prin feedback-ul oamenilor au invatat in timp ca oamenii se intalnesc la astfel de cursuri pentru a invata skill-uri de gatit, pentru a-si face prieteni si pentru a se distra, nu pentru a deveni urmatorul Gordon Ramsey.
Un curs de gatit te poate invata skill-uri esentiale:
– cum sa planifici si sa gazduiesti un eveniment;
– cum sa organizezi diverse retete de mancaruri;
– cum sa structurezi o experienta placuta de invatare.
Aceste skill-uri te vor invata sa iti extinzi brandul si sa creezi experiente mai memorabile.
Construirea brandului
Cu cat gazduiesti mai multe cursuri de gatit, cu atat brandul tau va creste mai repede, iar dupa un anumit punct, brandul va deveni avantajul pe care il ai in fata concurentei. Orice chef poate gati, dar nu toti au un brand destul de puternic pentru a converti clientii noi in superfani, cu o marja mai mare de profit.
Instruirea oamenilor
Instruirea este un skill important, iar oamenii sunt dispusi sa plateasca pentru a invata skill-uri de gastronomie. Faptul ca devii un profesor foarte bun sau un chef-instructor te va ajuta sa maresti veniturile afacerii tale din zona de gastronomie.
Cu cat gazduiesti mai multe cursuri, cu atat vei fi mai bun la a impartasi cunostite despre retete, ingrediente, pairing cu vinuri si echipamente de gatit – si cu atat iti va fi mai usor sa vinzi mai tarziu aceste produse.
Vanzarea de produse
Orele de gatit ofera o oportunitate de a vinde produse asociate. De pilda, poti vinde vinuri asociate cu preparatele, sorturi de gatit, carti de bucate, seturi de oale, tricouri si chiar bilete la urmatorul curs de gatit.
Avantajul financiar
Pe masura ce un numar tot mai mare de oameni afla despre cursurile tale de gatit, acestia vor participa la mai multe evenimente, isi vor invita prietenii, iti vor cumpara produsele, te vor solicita pentru cursuri private de gatit, te vor angaja pentru evenimente corporate si asa mai departe.
Considera fiecare eveniment de gatit o ocazie care te ajuta sa iti vinzi alte produse, iar astfel iti vei putea stabili si gestiona asteptarile.
9 tipuri de clienti pentru orele de gatit
Pe baza experientei de participare de pana acum la diverse cursuri de gatit, se poate spune ca exista urmatoarele tipuri de persoane care platesc pentru cursuri de gatit:
– Gurmanzii carora le place sa gateasca.
– Companii care doresc un eveniment de team building.
– Burlaci si burlacite care s-au saturat de mancare comandata.
– Femei insarcinate care vor sa manance mai sanatos pentru doi.
– Bucatari profesionisti care doresc sa devina mai buni la gatit.
– Cupluri care isi doresc o activitate distractiva si romantica impreuna.
– Mamici care doresc sa pregateasca mese mai sanatoase pentru familiile lor.
– Elevi si studenti in domeniul culinar care isi doresc o pregatire suplimentara in afara salii de clasa.
– Profesionisti ocupati care doresc sa invete cum sa gateasca cu usurinta mese rapide.
Fiecare dintre aceste tipuri de public ofera o tema potentiala pentru cursul de gatit pe care il vei gazdui. La cursurile tale va participa probabil un mix intre grupurile de mai sus si e posibil sa ai parte chiar si de categorii neasteptate de persoane, care au propriile lor motive pentru care doresc sa invete sa gateasca.
Majoritatea oamenilor cred ca gatitul este un proces lung si complicat. Acesta este motivul pentru care evita bucataria si apeleaza in schimb la aplicatii de delivery. O mare parte din planul tau de continut alimentar ar trebui sa se concentreze pe schimbarea acestei conceptii gresite, pentru a genera mai multe inscrieri.
9 tipuri de cursuri de gatit pe care le poti gazdui
Ce tip de curs de gatit ar trebui sa gazduiesti? Ei bine, tematica potrivita atrage oameni care sunt interesati in mod special de acel stil de gatit si care spera sa intalneasca alte persoane ca ei. Nu uita, cursurile de gatit sunt despre relationare si despre relaxare, nu despre mancare.
Un curs de gatit care ii invata pe oameni cum sa gateasca zece feluri de mancare extrem de diferite nu va atrage pe nimeni. In plus, iti va fi mai greu sa vinzi produse, pentru ca nu toti participantii au aceleasi interese.
In schimb, un curs care promite sa ii invete pe participanti zece feluri de mancare pe baza de plante sau zece preparate cu carne va atrage persoane mult mai entuziaste. Vei putea vinde mai multe carti de retete vegane sau mai multe cupoane de reducere pentru gratare.
Mancarea este diversa, astfel ca ai la dispozitie o multime de tematici din care poti alege Iata mai jos sapte tematici de gatit pe care le poti incerca.
1. Cursuri de gatit prin prajit.
2. Cursuri de patiserie si cofetarie (ciocolata, prajituri, etc).
3. Cursuri de gatit pe baza de plante.
4. Cursuri de gatit pe baza de carne.
5. Cursuri de gratar cu carbuni, gaz, etc.
6. Cursuri de gatit cu tematici culturale – bucatarie italiana, greceasca, mexicana, etc.
7. Condimente si bauturi – un curs care ii invata pe oameni sa foloseasca diverse condimente si aplicatiile lor.
Poti merge si mai in profunzime si sa oferi cursuri de gatit pentru persoane cu anumite boli. De exemplu, pentru pacientii cu hipertensiune, diabet, indigestie sau ulcere, care au diete speciale si carora le-ar face bine sa invete sa isi gestioneze aceste boli prin alimentatie.
Poti organiza, de asemenea, cursuri de gatit pe categorii de varsta, ca de pilda cursuri de gatit pentru copii sau pentru varstnici. Creativitatea este limitata doar de imaginatie.
Cel mai bun moment pentru a organiza un curs de gatit
Cel mai bun moment pentru a gazdui un curs de gatit este in lunile mai calde, si mai ales spre sfarsitul lunii, atunci cand oamenii au mai multi bani.
Teoretic, poti organiza un curs de gatit in orice moment al anului, dar in anumite perioade iti va fi mai greu sa ai parte de un numar mare de inscrieri.
De exemplu, luna ianuarie este in general o luna mai grea pentru majoritatea oamenilor, iar bugetele lor ar putea sa nu permita un curs de gatit. La fel, decembrie este ocupat cu planficarea sarbatorilor. Iarna este, de asemenea, mai dificil sa gazduiesti cursuri de gatit, pentru ca majoritatea oamenilor sunt reticenti cand vine vorba sa iasa din casa mai mult decat trebuie.
Rezuma-te la lunile de vara si la weekend-urile de la sfarsit de luna pentru a beneficia de o participare maxima si de profituri bune.
Locatii pentru cursurile de gatit: 9 cerinte esentiale
Un curs de gatit implica o intalnire fata in fata, astfel ca va trebui sa rezervi un spatiu suficient de apropiat de publicul target si suficient de accesibil pentru bugetul tau. Cele mai importante cerinte pentru orice locatie sunt:
1. Spatiul
2. Scaunele
3. Ventilatia
4. Controlul daunatorilor
5. Ustensilele de curatenie
6. Vesela si tacamurile
7. Energia (gaz sau electricitate)
8. Un numar suficient de aragaze, plite, cuptoare sau gratare
9. O gazda sau un punct de contact amabil cu care este usor de lucrat
Spatiul
In functie de cate persoane participa la cursul tau de gatit, acestia vor avea nevoie de spatiu sa se miste si sa-si aseze ingredientele, ustensilele si cartile de bucate sau listele. Spatiile inghesuite limiteaza miscarea.
Scaunele si mesele
Elevii si personalul trebuie sa stea jos pentru a lucra sau pentru a manca. Cu cat locatia are mai multe scaune si mese, cu atat toata lumea se poate bucura de eveniment cu un plus de confort. Asigura-te ca ai suficiente scaune, mese sau canapele.
Ventilatia
Ventilatia reduce mirosurile puternice de alimente, fumul de la aragaz sau gratare si transpiratia de la tine si de la participantii la curs. Oamenii se vor bucura mai mult de cursuri atunci cand pot respira mai usor.
Controlul daunatorilor
Dezinsectiile din bucatarie tin la distanta mustele, soarecii, gandacii si alti purtatori de boli. Nimeni nu vrea sa gateasca si sa calce printre gandaci.
Verifica daca locatia aleasa dispune de suficiente echipamente de combatere a daunatorilor si substante chimice si ca nu exista crapaturi sau gauri prin care acestia sa poata patrunde.
Ustensilele de curatenie
Ustensilele de curatenie ii ajuta pe elevii tai sa se ocupe de curatenie din mers, iar pe tine te ajuta sa cureti totul perfect dupa eveniment. Verifica daca locatia are o echipa de curatenie si plateste taxa pentru acestia, astfel incat sa economisesti timp.
Vesela si tacamurile
Vei avea nevoie de suficiente oale, tigai, linguri, spatule, furculite, cani, boluri si farfurii – si in general e mai bine sa ai mai multe decat iti trebuie. Verifica in prealabil locatia si adu cu tine vesela si tacamuri suplimentare daca este necesar.
Energia: gaz sau electricitate
Cuptoarele cu gaz gatesc alimentele mai repede, iar gazul este relativ ieftin. Electricitatea este mai usor de utilizat, dar s-ar putea sa nu fie de incredere daca te afli intr-o zona in care penele de curent sunt frecvente. Sfatul nostru este sa mergi pe gaz.
Echipamentul de gatit
Cu cat ai mai multe aragazuri, plite, gratare si cuptoare, cu atat iti poti imparti participantii in grupuri mici si cu atat poti incerca mai multe retete. Doi participanti per statie de gatit este in regula, dar daca echipamentul de care dispui este limitat, poti folosi si trei. Mai mult de trei oameni la o statie de gatit inseamna deja prea putin.
Managerul de locatie
Managerul de locatie ar trebui sa faca verificari de calitate, sa ofere preturi transparente si sa te ajute sa iei decizii informate. Mai presus de toate, ar trebui sa fie o persoana cu care se lucreaza usor.
Inainte de a rezerva o locatie, obtine referinte de la alti bucatari, verifica review-urile online si pune cat mai multe intrebari. Toate acestea te vor scuti de batai de cap.
6 tipuri de locatii in care sa gazduiesti un curs de gatit
Ia in calcul aceste sase optiuni de locatie pentru urmatorul curs de gatit:
– Studiouri de gatit
– Scoli de gastronomie
– Restaurante locale
– Hoteluri si cabane
– Cantine scolare locale
– Parcuri si zone de agrement
Studiouri de gatit
Aceste locatii sunt concepute special pentru a gazdui cursuri de gatit si lansari de produse, asa ca vin deja cu o solutie pentru majoritatea cerintelor tale. O cautare rapida pe Google pentru studiouri de gatit ar trebui sa iti ofere cateva optiuni, mai ales daca locuiesti intr-o zona metropolitana.
Scoli de gastronomie
O scoala de gatit este deja echipata cu sorturi, echipament, personal pentru curatenie si chiar instructori pe care ii poti angaja. Iar multe dintre ele au si spatii destinate inchirierii.
In plus, e posibil sa obtii chiar si un contract pe termen lung ca membru al staff-ului sau instructor intern la scoala de gastronomie.
Restaurante locale
Un restaurant este practic tot un studio de gatit. Cauta printre contacte proprietari de restaurante care sunt dispusi sa-si inchirieze bucatariile in zilele libere (de exemplu, duminica si luni) sau in afara sezonului. Vei avea astfel spatiu, echipament, locuri si un bar pentru bauturi.
Hoteluri si cabane
Hotelurile si cabanele reprezinta locatii excelente, pentru ca se adreseaza unui numar mare de persoane in acelasi timp. Desi probabil ca iti va fi mai greu sa rezervi locuri mai aglomerate, poti gasi cu usurinta o cabana in afara orasului sau una care functioneaza in afara sezonului de varf.
Cantinele din scoli
La fel ca hotelurile si cabanele, scolile primare si liceele trebuie sa deserveasca mai multe persoane in acelasi timp, astfel ca vor avea echipamentul si scaunele necesare. E mai usor sa rezervi o scoala pentru un curs de gatit in timpul vacantelor, de exemplu, sau in weekend.
Parcuri si zone de agrement
Parcurile locale sunt excelente pentru cursuri de gatit pe baza de carne sau gratar. De asemenea, poti folosi un teren de golf din zona sau o zona de gratar dintr-un complex de apartamente.
Aceste locuri au ventilatie naturala inclusa (aerul liber) si scaune (banci). Cu toate acestea, e posibil sa nu stea chiar atat de bine la capitolul dezinsectie si deratizare, pentru ca sunt in aer liber si e posibil sa nici nu ofere suprafete de gatit pentru toata lumea.
Poti rezolva aceste probleme aducand statii de combatere a daunatorilor si inchiriind mese de la o firma de catering sau de organizare de evenimente. Insa aceasta varianta iti va creste costurile.
Cat trebuie sa dureze un curs de gatit?
Limiteaza cursurile de gatit la maxim doua ore. Scopul unui curs de gatit este sa inveti cum sa gatesti rapid si usor anumite feluri de mancare. Un curs prea lung contrazice aceasta asteptare. Iata cum poti structura programul unui curs de gatit:
– 20 de minute pentru sosire, prezentari si bauturile de bun venit;
– 20-30 de minute pentru pregatirea alimentelor;
– 20-30 de minute pentru gatit;
– 20-30 de minute pentru a manca;
– Cateva minute pentru poze.
Cum sa planifici si sa promovezi un curs de gatit?
Gazduirea unui curs de gatit poate fi stresanta, insa pregatirea din timp anuleaza o mare parte din acest stres. Iata un ghid pas cu pas pentru cum iti poti planifica urmatorul curs de gatit:
– Evalueaza cererea si interesul.
– Rezerva un loc si o data.
– Promoveaza-ti cursul.
– Gazduieste cursul.
– Analizeaza rezultatele.
Evalueaza cererea si interesul
Primul pas este sa evaluezi cererea si interesul pentru cursul tau de gatit. Aceasta evaluare iti va spune daca merita sa investesti timp si bani intr-un astfel de curs.
Poti anunta ideea unui curs de gatit persoanelor de contact sau pe retelele de socializare si poti oferi o adresa de e-mail sau un numar de telefon unde oamenii sa isi anunte interesul sau sa faca un depozit.
Poti returna banii daca decizi sa nu mai tii cursul, dar nu iti poti lua banii inapoi daca rezervi locatii, angajezi asistenti si cumperi ingrediente.
Porneste de la supozitia ca jumatate dintre cei care isi anunta interesul nu vor veni si ca cealalta jumatate nu va plati decat in ultimul moment. Aceasta iti va seta asteptarile privind cifra de participare si marjele de profit.
Cu cat tematica de gatit va fi mai specifica, cu atat interesul va fi mai mare si va fi mai probabil ca oamenii sa plateasca in avans.
Rezerva o locatie si o data
Dupa ce ai stabilit daca beneficiezi de suficient interes din partea publicului, rezerva locatia si asigura-te ca ai si o optiune de rezerva.
Locatia aleasa iti poate anula rezervarea in ultimul moment, poate sa nu aiba o functie anume sau un echipament specific sau sa se inchida. O locatie de rezerva iti protejeaza evenimentul si minimizeaza gradul de afectare a brandului.
Promoveaza-ti cursul
Dupa ce iti rezervi locatia, e timpul sa promovezi evenimentul prin continut si reclame. Posteaza urmatorul curs pe canalele tale de socializare si in randul contactelor mobile.
Discuta despre categoriile caruia i se adreseaza, ce vor invata, cum ii va ajuta si la ce se pot astepta. Cu cat oferi mai multe detalii, cu atat mai bine.
De asemenea, poti colabora cu restaurante si bucatari locali pentru a raspandi vestea si a vinde mai multe
ETICHETE