Arata Meniul Lateral
Terapia prin masaj de cuplu

Terapia prin masaj este o practica veche de vindecare, ce implica manipularea tesuturilor moi ale corpului - muschi, tesuturi conjunctive, tendoane, ligamente si piele - pentru a imbunatati sanatatea si starea de bine a unei persoane. Acesta cuprinde o gama larga de tehnici, de la miscari usoare pana la o presiune mai tintita, fiecare cu virtutile sale vindecatoare unice.

De la masajul profund al tesuturilor pana la un masaj suedez relaxant, aceasta practica straveche poate promova vindecarea si o stare de bine nu doar fizica, ci si emotionala.

Ce este terapia prin masaj de cuplu?

Intr-o sesiune de masaj terapeutic de cuplu, tu si partenerul tau veti sta pe doua paturi separate si fiecare va avea parte de un masaj, oferit de cate un terapeut de masaj.

Ca orice alt masaj, masajul terapeutic de cuplu poate veni la pachet cu o muzica relaxanta, aromaterapie sau lumanari. De multe ori aceste masaje pot fi oferite ca daruri experienta in relatiile de dragoste.

Beneficiile relationale ale masajului de cuplu

Masajul de cuplu este excelent pentru reconectarea in cadrul cuplurilor care sunt mereu ocupate si care nu au niciodata timp de petrecut in doi. In cadrul unei sedinte de terapie prin masaj de cuplu, cei doi parteneri sunt indrumati aproape intuitiv sa renunte la trecut si viitor si sa se concentreze pe prezent.

Cuplurile se pot conecta prin participarea activa la un eveniment si cu putin efort se pot concentra asupra timpului impreuna in afara masajului.

Masajul de cuplu amplifica sentimentele de afectiune

Prin masaj, apropierea si dorinta sunt sporite prin eliberarea diversilor hormoni responsabili pentru starea de bine.

Atingerea din cadrul masajului stimuleaza oxitocina, serotonina si dopamina, fiind adesea cunoscuta drept „imbratisare chimica”. Masajul de cuplu ofera un adevarat boost de dragoste.

Masajul de cuplu ofera relaxare si calm

Masajul are marele beneficiu de a relaxa toti muschii corpului care calmeaza gandurile. Acest lucru le permite celor doi sa se simta mai putin tensionati din punct de vedere emotional si sexual fata de partener.

Masajul de cuplu incurajeaza conexiunea

Cercetarile demonstreaza ca partenerii de cuplu care inca mai au loc pentru creativitate in parteneriatele lor se bucura de relatii mai solide si mai bune. Terapia prin masaj de cuplu este o varianta de iesire pentru cuplurile carora li se pare atractiva aceasta activitate.

Un masaj de cuplu este un cadou minunat

Daca ai mereu o problema in a gasi un cadou inspirat si special pentru partenerul tau de cuplu, care sa aduca in acelasi timp valoare si placere, poti incerca un voucher cadou pentru un masaj de cuplu, fie cu ocazia unui eveniment important de cuplu, fie pentru o zi de nastere sau pentru sarbatori.

Masajul de cuplu - cadoul perfect de nunta

Pentru ca suntem in plin sezon de nunti si multe persoane cauta cadoul perfect pentru miri, o sesiune de masaj terapeutic de cuplu poate fi un cadou extrem de benefic si de romantic.

Cardurile cadou, pachetele de terapie prin masaj si spa sunt alegeri minunate, asa ca incearca-le! In plus, si mirii isi pot oferi unul altuia astfel de masaje, mai ales in prag de nunta, cand momentele de tensiune se pot acumula. Ofera-i jumatatii tale un voucher cadou pentru un masaj de cuplu in pre-ziua nuntii si vei vedea ca abordati cu mult mai multa relaxare ziua cea mare!

Terapia prin masaj – inapoi la originile antice

Intrucat lumea noastra moderna este mai ocupata si mai agitata ca niciodata, nu e deloc neobisnuit sa gasim alinare in traditiile care se intind de-a lungul mileniilor. O astfel de practica ce serveste drept refugiu in lumea nebuna de astazi este terapia prin masaj, care pare sa depaseasca trendurile trecatoare din domeniul wellness-ului si sa urce mult pe firul istoriei.

Calatoria prin istoria terapiei prin masaj este o dovada a cunostintelor pe care stramosii nostri le aveau despre corpul uman si nevoia lor instinctuala de atingere.

Momente cheie in istoria terapiei prin masaj

E greu de ajuns la originile acesti practici traditionale si de identificat un singur inventator al terapiei prin masaj, intrucat vorbim despre o practica ce pare sa provina simultan din diferite civilizatii antice.

Nu exista un singur individ sau cultura ce ar putea pretinde ca este unicul inventator al terapiei prin masaj; se pare ca stramosii nostri, in ciuda distantelor geografice si a diferentelor culturale, au recunoscut valoarea atingerii pentru vindecare si confort.

Egiptul antic

Una dintre cele mai vechi referiri pe care le cunoastem despre masaj poate fi gasita in mormantul lui Akmanthor, cunoscut si sub numele de „Mormantul medicului”, din Saqqara, Egipt, datand din 2330 i.Hr.

Picturile din mormant infatiseaza indivizi care au parte de un masaj la picioare si la maini, un indiciu pentru utilizarea terapeutica a atingerii in civilizatia egipteana antica.

China antica

Si textele antice chineze documentau in jurul anului 2700 i.Hr., beneficiile medicale ale „massa”, termenul chinezesc pentru masaj. Celebrul Clasic de Medicina Interna al Imparatului Galben, unul dintre cele mai vechi texte medicale cunoscute, descria utilizarea terapeutica a masajului pentru o varietate de afectiuni.

Chinezii au impletit spiritualitatea, medicina si artele martiale pentru a dezvolta tehnici de masaj, dintre care multe stau la baza practicilor moderne.

India si Ayurveda

Simultan, India punea bazele Ayurveda, un sistem holistic de medicina care integra masajul ca si componenta terapeutica esentiala. Textele ayurvedice, care dateaza din 1500 i.Hr., preamaresc virtutile „Abhyanga”, o forma de masaj cu ulei pentru intregul corp, pentru a mentine sanatatea si a stimula capacitatile de vindecare inerente ale corpului.

Confluenta cunostintelor acestor civilizatii si instinctul natural al omului pentru atingerea vindecatoare a format tapiseria bogata a istoriei stravechi a terapiei prin masaj. Cu toate acestea, fiecare cultura a impregnat acestei practici filozofii unice, rezultand astfel o multitudine de tehnici de masaj care continua sa evolueze si sa modeleze terapia de masaj pe care o cunoastem astazi.

Pe masura ce avansam in istorie, constatam ca terapia prin masaj a continuat sa evolueze, influentata fiind de filozofiile si progresele medicale ale fiecarei epoci.

Grecii si romanii

Grecii si romanii, renumiti pentru baile lor, au integrat, de asemenea, masajul in practicile lor de sanatate si bunastare. Hipocrate, numit adesea „Parintele medicinei moderne”, a descris beneficiile masarii si frecarii pentru problemele articulare si circulatorii in jurul anului 460 i.Hr.

Evul Mediu

Avansand rapid pana in Evul Mediu, desi terapia prin masaj a trecut pe planul doi in Europa datorita influentei Bisericii, ea a prosperat in Orient. Japonezii au dezvoltat Shiatsu, un stil de masaj care se concentreaza pe punctele de presiune pentru a corecta dezechilibrele si a promova sanatatea, o practica existenta si astazi in intreaga lume.

Secolul 20

Renasterea terapiei prin masaj in Occident a avut loc in secolul al XIX-lea, cand medicul suedez Per Henrik Ling a dezvoltat un sistem de miscari care a stat la baza masajului suedez, probabil cel mai popular stil de masaj de astazi. In secolul al XX-lea, terapia prin masaj a castigat credibilitate stiintifica si a devenit integrata in medicina sportiva si asistenta medicala pentru nenumaratele sale beneficii.

Concluzia?

Nascut din intelegerea innascuta a atingerii ca forma de vindecare, masajul - in toate formele sale - a strabatut civilizatii, continente si nu numai, adoptand intelepciunea fiecarei epoci si culturi si devenind o practica pretuita in toate colturile lumii.

Astazi, terapia prin masaj este o dovada a intelegerii profunde pe care stramosii nostri o aveau fata de corpul si spiritul uman. Fie ca este vorba de un masaj suedez intr-un spa, de o sesiune de Shiatsu intr-un centru de wellness sau de un Abhyanga ayurvedic efectuat acasa, un masaj ofera momente minunate de relaxare si terapie si numeroase beneficii atat personale cat si de cuplu, daca ne referim la masajul terapeutic de cuplu.