Arata Meniul Lateral
Vanatoarea de comori - ocazia perfecta sa explorezi orasul

Jocurile interactive de tip vanatoare de comori sunt o activitate minunata atat pentru adulti cat si pentru copii, pentru familii sau pentru echipe care lucreaza impreuna.
Jocul grabeste invatarea si stimuleaza imaginatia si inteligenta, creste satisfactia fata de propriul job si imbunatateste productivitatea, asa ca te vei distra facand curse pe strazi si obtinand si rezultate masurabile.

Vanatoarea de comori – munca in echipa pentru adulti

Adulti fiind, nu ne jucam suficient, pentru ca de cele mai multe ori viata nu este distractie, cand munca si stresul ne inconjoara de peste tot. Insa daca te-ai intoarce la sentimentele din copilarie doar pentru o clipa si ti-ai da voie sa simti din nou ce sentimente te animau la vanatorile de comori, te-ai reconecta imediat la bucuriile copilariei.

Si atunci, de ce nu ti-ai da voie din cand in cand sa te bucuri de vanatorile de comori moderne? De ce sa ratezi toata distractia, cand ai nevoie de veselie si voie buna in viata stresanta de adult, aflat in permanenta miscare?!

Vanatorile de comori incurajeaza munca in echipa

Vanatorile de comori sunt platforma perfecta si pentru obtinerea unor rezultate cheie benefice pentru un mediu de lucru productiv: incurajarea muncii in echipa, a activitatii fizice si a iesirii in natura dupa ce ai petrecut mult prea mult timp muncind!

Cand te implici complet in joc, vanatorile de comori elimina simtul timpului si al spatiului si stimuleaza si imaginatia, ceea ce te ajuta sa gandesti “in afara cutiei” pentru a rezolva probleme.
Studiile arata ca jocul stimuleaza dezvoltarea cortexului cerebral si imbunatateste memoria, astfel ca inveti mai bine intr-un mediu distractiv, cand esti complet relaxat. In plus, jocul este benefic pentru sanatatea si bunastarea ta mintala. Pe langa toate acestea, rasul alaturi de colegi va ajuta sa va conectati, facilitand comunicarea atunci cand reveniti la birou.

Combina toate aceste beneficii cu explorarea orasului ales, si vei intelege exact ca vanatorile de comori sunt in mod clar un pariu castigator.

City break-urile sunt minunate pentru a scapa de tensiune, pentru a elimina stresul, iar vizitarea unor locuri noi iti mentine creierul activ. O vanatoare de comori intr-un oras ofera aceleasi beneficii — fiorul explorarii si natura revigoranta – o motivatie excelenta sa iesi din birou si sa mergi intr-o locatie noua.

Fiorul cautarii

Vanatorile de comori activeaza echipa, ceea ce este extrem de important, mai ales daca ai un job sedentar. Jocul accelereaza invatarea, mareste satisfactia fata de serviciu si creste productivitatea, astfel incat sa te distrezi cautand comori pe strazi, obtinand in acelasi timp si unele rezultate masurabile pentru compania ta.

Educarea

Vanatorile de comori sunt o modalitate excelenta de a prezenta echipei tale un oras nou sau poate chiar orasul vostru, pe care nu il cunosteau suficient. Poate ca v-ati mutat biroul si vreti sa va familiarizati cu zona noua sau poate vrei ca echipa ta sa exploreze un loc nou, departe de orasul in care lucrati.

De asemenea, vanatorile de comori sunt o solutie buna daca angajezi personal nou sau daca aduci membri ai personalului intr-un nou spatiu de lucru. Cat timp sunteti la vanatoare, echipa ta va explora locuri din oras despre care altfel nu ar fi stiut niciodata.

Amintiri distractive

Pe langa faptul ca vei incuraja unele skill-uri de echipa, vei putea fi creativ in ceea ce priveste provocarile video si foto in timpoul vanatorii de comori. Puteti organiza un concurs intre echipe, cu o strategie bine gandita, si sa concurati printr-un scoreboard si un perete foto. Imaginile foto pot fi incluse in urmatorul newsletter sau pe social media, asa ca asigura-te ca scoti in evidenta cel mai frumos zambet posibil, subliniind ca echipa ta munceste din greu, dar se si joaca fericita!

Vanatoarea de comori – invatare si implicare pentru copii

Jocurile de tip vanatoare de comori si cele bazate pe locatie devin tot mai populare in educatie, pentru ca ofera numeroase beneficii elevilor. Aceste jocuri pot imbunatati rezultatele procesului de invatare, implicarea si promoveaza munca in echipa si skill-urile de rezolvare a problemelor. Vom detalia in cele ce urmeaza beneficiile vanatorilor de comori pentru educatie.

Plus de implicare

Jocurile de tip vanatoare de comori ofera o experienta de invatare interactiva si captivanta de care elevii se pot bucura. Facand experienta de invatare distractiva, elevii sunt mai implicati si motivati sa participe la activitatile de la clasa.

Aplicabilitate in viata reala

Jocurile bazate pe locatie ofera o aplicatie practica a conceptelor pe care elevii le invata in clasa. In acest fel, elevii vor putea intelege mai bine cum pot aplica in lumea reala materiile pe care le invata la scoala.

Abilitati de rezolvare a problemelor

Jocurile de tip vanatoare de comori le cer de obicei elevilor sa rezolve puzzle-uri sau ghicitori pentru a progresa in joc. Acest lucru ii ajuta pe elevi sa-si dezvolte abilitatile de rezolvare a problemelor si le imbunatatesc capacitatea de a gandi critic.

Rezultate mai bune

Vanatorile de comori pot imbunatati intelegerea materiei. Experimentand continutul intr-un mod practic, elevii au mai multe sanse sa retina informatiile. Jocurile de vanatoare de comori bazate pe locatie necesita ca jucatorii sa se implice activ in procesul de invatare. Participantii trebuie sa foloseasca abilitatile de rezolvare a problemelor, gandirea critica si creativitatea pentru a rezolva misterele sau ghicitorile si pentru a gasi obiectele ascunse. Acest tip de invatare activa s-a dovedit a fi mai eficient decat invatarea pasiva, in care informatiile sunt prezentate pur si simplu studentilor, fara nicio interactiune.

Munca in echipa

Jocurile de vanatoare de comori bazate pe locatie pot fi jucate pe echipe, ceea ce stimuleaza invatarea colaborativa. Participantii colaboreaza pentru a rezolva misterele sau ghicitorile si pentru a gasi obiectele ascunse, ceea ce incurajeaza comunicarea si munca in echipa. Invatarea prin colaborare contribuie la dezvoltarea abilitatilor sociale, esentiale in multe aspecte ale vietii, inclusiv educatie, munca si relatii personale.

Integreaza tehnologia

Jocurile bazate pe locatie folosesc tehnologia pentru a imbunatati experienta de invatare. Participantii folosesc dispozitive compatibile GPS pentru a naviga, ceea ce ofera un context real pentru invatare. Integrarea tehnologiei in educatie devine din ce in ce mai importanta intr-o perioada in care ne indreptam catre o lume si mai digitala, iar aceste jocuri ofera o oportunitate excelenta de a face asta.

Abilitati spatiale dezvoltate

Vanatoarea de comori bazata pe locatie ii face pe jucatori sa navigheze folosind un dispozitiv compatibil GPS. Acest proces contribuie la dezvoltarea abilitatilor spatiale, esentiale in multe domenii ale educatiei, inclusiv matematica, stiinta si geografie. Abilitatile spatiale joaca, de asemenea, un rol vital in dezvoltarea capacitatii copilului de a intelege si interpreta informatiile vizuale.

Studii de cercetare privind jocurile de vanatoare de comori in educatie

Exista o serie de studii care au demonstrat eficienta jocurilor de vanatoare de comori in educatie.

Un studiu realizat de Universitatea din Central Florida a constatat ca un joc de vanatoare de comori poate creste interesul elevilor pentru istorie si le poate imbunatati abilitatile de gandire critica. Studiul a implicat 30 de elevi care au jucat un joc numit „Aventura piratilor” care i-a invatat despre istoria piratilor in Caraibe. Rezultatele au aratat ca elevii care au jucat acest joc au inteles mai bine evenimentele istorice si au fost mai implicati in proces11ul de invatare.

Un alt studiu, realizat de Universitatea din Helsinki, Finlanda, a constatat ca un joc bazat pe locatie numit „MathCityMap” i-ar putea ajuta pe copii sa invete matematica. Jocul a implicat rezolvarea problemelor de matematica in locatii din lumea reala, cum ar fi parcuri si muzee. Studiul a implicat 59 de elevi care au jucat jocul timp de sase saptamani. Rezultatele au aratat ca elevii care au jucat acest joc au inteles mai bine conceptele matematice si au fost mai motivati sa invete decat cei care nu au jucat jocul.

Cercetatorii de la Universitatea din Aveiro, Portugalia, au constatat si ei in cadrul unui studiu ca un joc de vanatoare de comori numit „Stiinta la mall” ar putea imbunatati educatia stiintifica pentru elevii de gimnaziu. Jocul a fost conceput pentru a-i invata pe elevi metoda stiintifica si a inclus provocari care le-au cerut elevilor sa efectueze experimente si sa analizeze datele. Studiul a implicat 47 de elevi care au jucat jocul timp de sase saptamani. Rezultatele au aratat ca elevii au inteles mai bine metoda stiintifica si au fost mai motivati sa invete materia decat cei care nu au jucat jocul.

Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Memphis, SUA, a constatat ca un joc bazat pe locatie numit „Memphis Heritage Trail” ar putea imbunatati educatia in istorie pentru elevii de liceu. Jocul a fost conceput pentru a-i invata pe elevi despre istoria orasului Memphis, Tennessee si a inclus provocari care le-au cerut elevilor sa viziteze situri istorice si sa raspunda la intrebari despre istoria orasului. Studiul a implicat 99 de elevi care au jucat jocul timp de sase saptamani. Rezultatele au aratat ca elevii care au jucat jocul au inteles mai bine istoria orasului Memphis si au fost mai implicati in procesul de invatare decat cei care nu au jucat jocul.

Jocurile bazate pe locatie sunt extrem de benefice si pentru invatarea limbilor straine. Un studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea din Nottingham, Marea Britanie, a constatat ca un joc bazat pe locatie numit „LingoCity” ar putea imbunatati invatarea limbilor straine pentru elevii din scoala primara. Jocul a fost conceput pentru a preda elevilor elemente de vocabular al limbii franceze si a inclus provocari care le-au cerut elevilor sa gaseasca si sa traduca anumite cuvinte din locatii din lumea reala. La studiu au participat 40 de elevi care au jucat jocul timp de sase saptamani. Rezultatele au aratat ca elevii care au jucat jocul au inteles mai bine vocabularul limbii franceze si au fost mai motivati sa invete limba decat cei care nu au jucat.

Aceste studii demonstreaza eficienta jocurilor de vanatoare de comori si a jocurilor bazate pe locatie in imbunatatirea rezultatelor la scoala si cresterea implicarii intr-o varietate de subiecte.

Locatia, locatia, locatia

Locatia este extrem de importanta intr-o vanatoare de comori, insa vestea buna este ca poti organiza astfel de jocuri oriunde. Fie ca alegi locatia cea mai convenabila din punct de vedere logistic, fie ca alegi un loc nou de explorat, orice este posibil!

Exista multe aplicatii de travel si resurse web din care poti alege atunci cand incerci sa decizi zona pentru vanatoarea de comori. Iar daca ti se pare ca vechile ghiduri de calatorie pe hartie pe care le luai cu tine in rucsac si-au pierdut locul de cinste, ei bine… exista numeroase ghiduri de calatorie elegante pe care le poti folosi pentru o experienta memorabila.

Concluzie

Jocurile de vanatoare de comori si jocurile de invatare bazate pe locatie ofera multe beneficii ce tin de educatie si lucru in echipa. Aceste jocuri pot imbunatati rezultatele invatarii, pot creste implicarea si pot promova munca in echipa si abilitatile de rezolvare a problemelor.