Arata Meniul Lateral
Cele mai tari 50 de activitati de primavara

Chiar daca nu te mai saturi de stat acasa si de urmarit seriale pe Netflix din confortul canapelei tale preferate, primavara este singurul anotimp care te poate face sa te razgandesti. Dupa lunile intunecate si reci de iarna, primavara reprezinta un nou inceput si bucuria pe care ti-o ofera vremea frumoasa si soarele.

Pregatirea de retete noi-noute de primavara sau practicarea unor hobby-uri in aer liber sunt doua dintre modalitatile excelente de a te simti fresh, reinnoit si plin de energie dupa multe luni petrecute in casa. Desi poate fi usor sa gasesti lucruri pe care iti place sa le faci, poate fi mai dificil sa gasesti activitati care sa ii faca fericiti si pe cei din jur, fie ca vorbim despre familie sau despre grupul de prieteni.
Poate ca partenerului tau ii place sa iasa mereu in aer liber, iar tu preferi sa te bucuri de vremea mai calda in casa, cu ferestrele deschise. Poate ca unuia dintre copiii tai ii plac activitatile de grup, in timp ce altul prefera sa se joace singur. Cu putina creativitate, insa, poti gasi mestesuguri de primavara retete de sezon si activitati pe care sa le poti planifica pentru toti membrii familiei, astfel incat sa oferi distractie tuturor.

Fie ca iti pregatesti chiar acum calendarul activitatilor de primavara, fie ca pur si simplu visezi cu ochii deschisi la ceva cei vei face dupa cele mai racoroase si intunecate zile de iarna, niciodata nu strica sa iti faci planuri din timp. Iata mai jos 50 de idei despre ce poti face in aceasta primavara, care includ cate ceva pentru toata lumea.

1. Gateste ceva dulce

Cursuri de gatit cu Chef Daniel

Cateodata cea mai buna zi de primavara poate insemna sa deschizi toate ferestrele, sa dai drumul la muzica ta preferata si sa scoti faina, untul si zaharul pentru a coace niste delicii incredibile. Poate fi o activitate distractiva si plina de satisfactii, indiferent de varsta.

2. Creaza tricouri tie-dye

Nimic nu spune “primavara” mai tare si mai raspicat decat imprimeurile tie-dye, asa ca de ce nu ai incerca sa iei un tricou vechi alb sau o bluza de trening si sa te distrezi cu cei mici creand modele colorate superbe cu un kit tie-dye? Este o scuza minunata sa stai afara si va veti distra de minune!

3. Joaca baschet

Cand ai jucat ultima data un joc amical de baschet? Mergi alaturi de familia ta pe un teren din apropiere si pregatiti-va pentru un joc intens si distractiv, fie de baschet clasic, fie de aruncat la cos, inventand si diferite premii pentru castigatori. Nu numai ca va veti distra de minune, dar timpul petrecut in aerul proaspat de primavara va fi benefic pentru toata lumea.

4. Mergeti la o biblioteca locala

Daca tu sau cineva din familia ta si-a trecut printre rezolutiile de Anul Nou sa citeasca mai mult, primavara este momentul perfect pentru a merge la o biblioteca locala si a face un abonament la biblioteca, daca nu aveti deja unul. Este o activitate cu costuri reduse care poate fi aproape la fel de distractiva ca si mersul la cumparaturi de carti. Daca ai parte de un inceput de primavara cu vreme rece, aceasta activitate va fi perfecta.

5. Activitati in apa in curte

Daca ai norocul sa locuiesti intr-o zona in care primavara se face extrem de cald, poti lua in calcul sa instalezi in curte cateva optiuni de distractie acvatica. Uneori nimic nu e mai distractiv decat o stropitoare gonflabila, indiferent de varstele pe care le au membrii familiei!

6. Iesire cu caiacul

O iesire pe apa intr-o zi calda si insorita poate fi unul dintre cele mai bune moduri de a sarbatori primavara. In plus, este o forma de activitate fizica excelenta, cu impact redus, de care se poate bucura intreaga familie. Indiferent unde locuiesti, exista aproape sigur un rau, un iaz sau un lac care va fi ideal pentru o activitate distractiva si interactiva in aer liber.

7. Faceti clopotei de vant

Clopoteii de vant sunt un plus excelent si distractiv pentru o gradina de primavara recent plantata, iar daca decideti sa faceti in familie astfel de obiecte, distractia va fi garantata pentru toata lumea.

8. Iesiti cu rolele

O iesire cu rolele sau cu patinele cu rotile poate fi o alternativa distractiva la ciclism, drumetii sau mers pe jos. In plus, este si o activitate pe care o poti face in familie sau singur, in functie de tipul de experienta pe care ti-o doresti.

9. Descopera trasee noi de drumetie

Daca ati facut toata toamna si iarna drumetii pe aceleasi trasee vechi, primavara poate fi oportunitatea ideala de a gasi trasee noi. Poti cauta online trasee mai dificile pentru o iesire numai pentru adulti, dar si trasee mai usoare, cu caracteristici distractive (poate chiar cascade) pe care le poti incerca alaturi de membrii mai tineri ai familiei sau chiar de animalele de companie.

10. Fa un curs de olarit

Primavara poate fi un moment excelent pentru a te apuca de un nou hobby sau pentru a incerca un curs placut si interesant. Indiferent daca vrei sa incerci asta pe cont propriu pentru o seara de intalnire, sau vrei sa iei si copiii cu tine, poate fi o experienta distractiva si plina de satisfactii sa inveti totul despre ceramica.

11. Construiti casute pentru pasari

Aceasta este o alta activitate de tip craft ce poate reuni intreaga familie si care te va ajuta sa iti decorezi gradina. Poti construi casute de pasari cu un kit pe care il gasesti online la preturi accesibile, iar la final puteti vota cele mai creative, unice si frumoase casute, pentru a adauga activitatii si putina adrenalina.

12. Incercati golful

Golful poate parea plictisitor la prima vedere, insa dupa numai o lectie sau doua e posibil sa ti se para chiar distractiv. Si pana la urma, te poti distra si fara lectii. Cui nu ii place sa conduca o masinuta de golf? Provoaca-ti familia la un meci si bucura-te de vremea superba de inceput de sezon.

13. Creati arta cu creta pe asfalt

Investeste in niste creta alba si colorata si decoreaza-ti trotuarul in cadrul unei activitati distractive, ideala pentru distractie in aer liber intr-o zi perfecta de primavara. Vei da lovitura si cel mai probabil vei aduce zambete pe chipurile vecinilor. In plus, pentru ca este primavara, ai toate sansele ca ploaia sa spele desenele relativ repede.

14. Gaseste expozitii de arta in aer liber

Ai fi surprins cate expozitii sau show-uri de arta poti gasi in aer liber. Fa cateva cercetari despre optiunile din zona ta si planifica o iesire de o zi pentru intreaga familie. Daca vrei sa faci experienta mai educativa, citeste cate ceva despre artist sau artisti, sau despre tipul de arta si discutati apoi despre aceste teme.

15. Planifica un tur de muzeu

Tururile si vizitele la muzee sunt o modalitate excelenta de a asigura o activitate excelenta si educativa pentru primavara. Sunt, de asemenea, o modalitate grozava de a iesi din casa intr-o zi ploioasa si de a te bucura alaturi de familie, fara sa fii nevoit sa ramai in casa.

16. Mergeti la o gradina zoologica

Primavara ofera adesea vremea perfecta pentru a merge sa vizitati o gradina zoologica. In plus, este o modalitate surprinzator de buna de a face si miscare. Daca familia ta nu face sport sau drumetii, plimbarea prin gradina zoologica poate fi o modalitate educativa de a face miscare in timpul zilei.

17. Organizati un picnic

Puneti intr-un cos bauturile, gustarile si jocurile preferate ale familiei si instalati-va in curtea din spate sau intr-un parc local, in prima zi frumoasa de primavara. Daca vrei o seara romantica la picnic, ia cu tine o sticla de sampanie si playlistul preferat, lasa copiii acasa si mergeti sa petreceti momente minunate impreuna.

18. Mergeti la un cinema cu drive-in

Serile de film la un cinema drive-in pot fi racoroase iarna, dar primavara este un moment grozav pentru a te bucura de un film sub lumina stelelor. Luati cu voi gustarile preferate, o patura confortabila si veti avea parte de o intalnire perfecta sau de o iesire minunata in familie.

19. Proiectie de film in curte

Daca preferati sa ramaneti acasa (dar sa va bucurati totusi de vremea frumoasa de primavara), instalati un proiector in curte si bucurati-va de propriul cinema in aer liber. Paturile comode si gustarile delicioase fac parte si ele din distractie, bineinteles.

20. Organizati o petrecere “Prima zi de primavara”

Nimic nu e mai tare ca o prima zi de primavara care sa se simta ca atare. Este ziua in care poti purta in sfarsit maneca scurta si savura un pahar de vin sau ceai cu gheata afara, la soare. Si atunci, de ce sa nu sarbatorim aceasta zi? Anunta-i pe cei dragi ca prima zi de primavara va fi o zi de sarbatoare, strangeti-va la voi acasa si bucurati-va de vremea calda, facand planuri pentru cum puteti profita la maxim de sezonul care urmeaza.

21. Faceti voluntariat intr-o gradina comunitara…

Petrecerea timpului in gradina este una dintre cele mai bune parti ale primaverii, daca iti place sa iti cultivi propriile flori, fructe sau legume. Daca nu ai spatiu acasa, insa, voluntariatul intr-o gradina comunitara locala este o modalitate excelenta de a oferi ceva vecinilor tai si de a petrece un timp placut in mod activ, stand cu mainile in pamantul moale.

22. … sau creaza o gradina proprie la tine acasa

Iar daca esti incepator in materie de gradinarit, cu cat iti poti planifica mai repede gradina de acasa, cu atat mai bine! Cea mai buna parte? Gradinaritul acasa inseamna ca vei avea ceva de asteptat pe tot parcursul sezonului si chiar si in alte anotimpuri. Cumpara din timp cateva seminte si accesorii de gradinarit pentru a fi gata sa profiti la maximum de sezonul de plantare.

23. Plimba cainii de la un adapost local

Daca nu ai caini acasa (sau chiar daca ai), o actiune de voluntariat in care sa iesi la plimbare cu caini de la un adapost local sau sa te implici in salvarea animalelor poate fi o experienta incredibil de plina de satisfactii – si o modalitate excelenta de a face miscare, in timp ce petreci timp cu un prieten blanos.

24. Organizeaza o vanatoare de oua de Paste

Daca sarbatoresti Pastele, organizeaza la tine acasa o vanatoare de oua de Paste in aer liber sau participa la un astfel de eveniment, alaturi de intreaga familie. Daca nu este o optiune, alege alte cateva mestesuguri si activitati de Paste pe care sa le faci acasa.

25. Culege-ti propriul buchet de flori

Toata lumea iubeste florile, insa stiai ca exista ferme care iti permit sa iti faci singur propriul buchet? Aceasta activitate poate fi una deosebit de distractiva pentru familie, precum si o oportunitate excelenta de a face fotografii pentru Instagram. Daca vrei sa fie o experienta pe care sa ti-o amintesti mereu, poti angaja un fotograf care sa va faca niste fotografii de familie.

26. Mergeti la o piata locala de fermieri

O vizita la o piata locala de fermieri poate fi o modalitate excelenta de a obtine fructe si legume locale de sezon, dar este si o activitate distractiva care combina aerul proaspat si alimentele proaspete si va fi, in plus, si o modalitate de a oferi ceva inapoi comunitatii tale.

27. Luati micul dejun pe plaja

O cafea bauta pe plaja poate fi culmea relaxarii, asa ca de ce nu ai face asta intr-o zi de primavara? Daca ai norocul sa locuiesti in apropiere de o plaja, ia cu tine cateva termosuri de cafea si mergeti sa priviti rasaritul pe malul marii. La ora aceea, ai toate sansele sa nu prinzi aglomeratie pe sosea si nici pe plaja, dar va fi suficient de cald incat sa va simtiti confortabil.

28. O zi de jocuri in familie

Aduceti in curte cele mai bune jocuri de familie pe care le aveti, pentru o zi de jocuri in aer liber pentru intreaga familie. Luati cu voi gustari, umbrele si alte accesorii distractive pentru a face ziua deosebit de speciala.

29. Iesiti la o plimbare cu bicicleta

Nimic nu te va face sa te simti mai fresh si mai energic ca aerul curat si o plimbare cu bicicleta primavara. Alege o zi super insorita pentru a urca pe bicicleta impreuna cu partenerul sau cu intreaga familie si faceti miscare cat doriti!

30. Mergeti la un targ de arte si mestesuguri

Targurile de arta si mestesuguri pot fi o iesire distractiva atat pentru adulti, cat si pentru copii. In plus, de obicei ele sunt organizate in aer liber, ceea ce va va ajuta sa va bucurati de aer curat si relaxare.

31. Organizati o tura de alergare de familie

Alege sa organizezi un astfel de eveniment doar cu familiile carora le place sa fie active. Va fi o provocare distractiva, pe care poti alege sa o faci chiar in ultima zi de primavara, astfel incat sa aveti la dispozitie intregul sezon pentru a va antrena! Ai putea face chiar si tricouri si medalii pentru a pastra amintirea acestei zile si a unei curse „adevarate”.

32. Creaza un restaurant in aer liber la tine acasa

Daca sunteti obisnuiti sa luati cina la masa din bucatarie, schimbati lucrurile si creati un restaurant in curtea din spate sau pe veranda, cu settingul perfect pentru masa, cu meniuri, „chelneri” si muzica.

33. Hapy Hour pe malul apei

Nu e nimic mai placut decat sa te bucuri de un pahar de bautura buna si rece, daca o faci pe marginea unei ape. Gasiti un lac din apropiere, un iaz, marea, oceanul, un golf sau orice alta apa si bucurati-va de o sticla de vin sau de niste cocktail-uri impreuna cu persoana iubita pentru a face intalnirea mai interesanta.

34. Priviti rasaritul

Gaseste cel mai bun loc din zona ta pentru a privi rasaritul sau apusul soarelui si faceti o excursie alaturi de intreaga familie, pentru a va bucura impreuna de un moment de neuitat. Este o modalitate grozava de a incheia o excursie, asa ca o puteti incadra si in categoria activitate fizica (daca vreti, desigur).

35. Porniti intr-o excursie cu masina

Cand a fost ultima data cand ai urcat pe toata lumea in masina si ati mers sa vedeti un magazin local de antichitati, o atractie turistica sau o priveliste frumoasa? Uneori, o simpla pornire la drum poate parea o aventura, iar vremea mai calda inseamna mai multe optiuni.

36. Vizitati un sit istoric

Ai fi surprins cate situri si atractii istorice poti gasi la o distanta mica de mers cu masina. Poate ca exista chiar si un muzeu sau alt sit istoric pe care ti-ai tot propus sa il vizitezi, dar pur si simplu nu ai avut timp. Ei bine, acum este momentul!

37. Faceti un gratar in curte

Gatitul afara este una dintre cele mai bune parti ale primaverii. Umple gratarul cu legume proaspete locale sau cu reteta preferata de burgeri si bucurati-va de experienta alaturi de intreaga familie.

38. Jucati-va cu obiecte gonflabile in curte

Un Slip ‘N Slide pe vreme calda este o idee fantastica. Va fi distractiv pentru copii, adulti si practic pentru orice varsta… In plus, va fi o modalitate perfecta si incarcata de nostalgie, de a sarbatori ca in sfarsit a venit vremea mai calda si mai insorita.

39. Dati o mini-petrecere in aer liber

Daca va place sa socializati in aer liber, primavara este un moment minunat pentru a va intalni cu vecinii de cartier. Gazduieste o mini-petrecere si invita vecinii sa vina sa manance, sa bea si sa se bucure alaturi de tine. Puteti organiza chiar si jocuri si activitati pentru copii, astfel incat toata lumea sa se distreze.

40. Ciocolata calda, jocuri si film

Serile de primavara pot fi destul de racoroase, asa ca de ce nu ai incerca sa organizezi o seara cu ciocolata calda si poate chiar cu niste jocuri de societate? Este o activitate excelenta, pe care o poti completa mai tarziu cu o vizionare de filme in curtea din spate.

41. O seara de vin si pictura

Exista o multime de cursuri de pictura DIY pe YouTube, asa ca e destul de usor sa pregatesti o seara de vin si pictura acasa, daca planifici putin din timp. Cumpara vopsea, panze si bineinteles, un vin bun si invita-ti partenerul sau prietenii sa ti se alature pentru o seara de arta, bautura si distractie sub lumina stelelor.

42. Un curs virtual de dans

O alta activitate care este relativ usor de facut si in aer liber (daca ai camera) este un curs de dans. Daca tu si persoana draga ati tot vorbit in ultima vreme despre un curs de salsa, de ce nu l-ati face acum? Curtea din spate poate fi ringul vostru de dans, iar pentru a invata miscarile puteti gasi oricand un tutorial pe YouTube sau un curs virtual.

43. Organizeaza o vanatoare de comori

Vanatorile de comori pot fi distractive pentru toate varstele si sunt usor de adaptat mediului, indiferent daca le faci intr-un parc local, in curtea din spate sau in tot cartierul. Sunt minunate pentru a scoate copiii din casa si pentru a-i ajuta sa faca miscare si sa isi puna in acelasi timp si mintea la treaba.

44. Vizitati Gradina Botanica locala

Gradinile botanice pot fi distractive pentru toate varstele si, desigur, sunt deosebit de frumoase primavara. Mergi la gradina botanica locala si cumpara bilete pentru a va bucura in familie de momente pline de distractie si invataminte utile.

45. Creaza un parcurs cu obstacole in curte

Daca familia ta debordeaza de energie, poate ca e momentul sa creezi un parcurs cu obstacole in curte. Poti include in aceasta activitate si jocuri de societate si jocuri de inteligenta, pentru putina variatie.

46. Incercati cateva experimente stiintifice in gradina

Experimentele stiintifice care tind sa devina ceva mai dezordonate si mai murdare sunt o activitate perfecta de primavara pe care o poti face in aer liber. Ele sunt, de asemenea, o modalitate excelenta de a-i face pe copiii mai putin interesati de sporturi sa iasa la aer curat. Cauta online cateva experimente stiintifice pentru copii si poti planifica o intreaga zi de stiinte in aer liber.

47. Gazduieste un club de carte pe tema primaverii

Iti place sa citesti? Iti place sa stai in natura? De ce n-ai incerca sa creezi un club de carte pe tema primaverii? Este scuza perfecta pentru a te pierde intr-o carte si pentru a petrece ceva timp in aer liber. In plus, ai putea organiza un astfel de club de carte pentru fiecare sezon.

48. Mergeti la un eveniment sportiv local

Indiferent daca esti fanul unei echipe anume sau nu, este intotdeauna distractiv sa iti iei cu tine intreaga familie la un eveniment sportiv. Cautati cateva meciuri locale de fotbal sau de baschet si vedeti daca puteti gasi bilete pentru meciurile din aceasta primavara.

49. Gasiti ciresi infloriti si mergeti sa ii admirati

In multe parti ale lumii, primavara inseamna flori de cires – iar ciresii infloriti chiar sunt o priveliste demna de admirat. Gaseste cea mai apropiata locatie cu flori de cires si programeaza o excursie pentru a va minuna in familie de frumusetea lor.

50. Organizati o sesiune de curatenie de primavara in aer liber

In mod sigur stii deja ce este curatenia de primavara, insa nu o poti extinde oare si la curtea din spate? Si la garaj? Sau poate la magazia de depozitare? Organizati o sesiune de curatenie de primavara in aer liber si curatati toate frunzele, resturile sau alte mizerii ramase din sezoanele precedente. Pune niste muzica in boxe si pregateste un rasfat dulce pentru finalul zilei de munca, pentru sa lucrurile sa fie ceva mai distractive.

Sursa: https://www.womansday.com/life/g35270327/spring-activities/