Arata Meniul Lateral
Barbatii iubesc…

Cand barbatii iubesc si nu dau bir cu fugitii

Daca intrebi o suta de barbati ce calitati cauta la o femeie, vei primi cu sigurata o suta de raspunsuri diferite. Unii barbati iubesc blondele. Altii brunetele. Unii le vor inalte, altii minione. Insa daca ii pui aceeasi intrebare unui barbat aflat deja intr-o relatie, brusc raspunsul devine mai putin superficial. Caci, doamnelor si domnisoarelor care cititi aceste randuri, se pare ca barbatii iubesc femeile pentru mult mai mult decat fizicul lor (!?)

O relatie cu o femeie frumoasa nu inseamna mare lucru daca aceasta este rautacioasa, egoista sau exagerat de posesiva. Frumusetea capteaza atentia, insa toate celelalte calitati interioare sunt cele care construiesc sau distrug o relatie.

In cartea sa, „The Woman Men Adore...and Never Want to Leave”, Bob Grant, consilier in terapie de cuplu si autor al mai multor carti de specialitate, ne face cunoscute acele trasaturi si calitati feminine de care barbatii sunt absolut innebuniti, si care ii determina sa fie fideli persoanei de langa ei. Sa facem deci o incursiune in lumea femeilor...perfecte si sa vedem ce bifam si ce trecem pe lista de achizitii.

Barbatii iubesc femeile:

...sincere. Daca exista o trasatura pe care barbatii o apreciaza mai mult decat orice pe lumea asta la o femeie, aceea este sinceritatea. Onestitatea inseamna pentru un barbat mai mult decat si-ar putea inchipui vreodata reprezentantele sexului frumos. Din perspectiva unui barbat, femeia careia ii va oferi inima lui va avea o mare putere asupra sa. In mod firesc, el nu ii poate oferi aceasta cantitate de putere decat unei femei in care are incredere, incredere castigata cu ajutorul calitatii de care vorbeam, si anume onestitatea.

...rabdatoare. Cred ca si tu ai auzit zicala „Patience is a virtue” (Rabdarea este o virtute). Rabdarea este cheia catre o relatie de lunga durata. Dar ce inseamna pana la urma sa fii rabdatoare, te intrebi? Multe femei confunda rabdarea cu toleranta, indulgenta. Cand vorbim de rabdare ca virtute intr-o relatie, vorbim de puterea de a trece peste lucrurile marunte, de a aplana conflictele mici. Nu vorbim despre rabdare si intelegere in cazul unui comportament lipsit de respect, abuziv sau...infidel al partenerului.

...bune. Ai auzit bine, barbatii iubesc femeile bune! :) Trecand peste chicotelile de rigoare, femeia buna este in acest caz femeia caracterizata de bunatate. Bunatatea inseamna mai mult decat a fi draguta, blanda cu barbatul de langa tine. Masculul masoara...bunatatea dupa felul in care reactionezi atunci cand el greseste si...regreta sincer greseala. Atunci cand gresesc si se simt vinovati, barbatii sunt extrem de vulnerabili. Daca in loc sa ii tii pica sau sa profiti de vulnerabilitatea lui, ii explici ce anume te-a suparat si apoi il ierti, sa zicem ca...te va iubi de zece ori mai mult!

...care cred in ei. Barbatii se simt atrasi de femeile care cred cu adevarat in ei, in abilitatile lor, in talentul lor, in visurile lor. Nu trebuie sa arati o mare inflacarare pentru fiecare din pasiunile si dorintele lui, chiar nu e cazul sa te apuci sa joci FIFA doar ca sa ii arati interesul tau pentru jocurile video! Spune-i ca ai incredere in el, ca esti sigura ca poate obtine tot ceea ce isi propune si...lucruri magice se vor petrece. Garantat!

...valoroase. Barbatii iubesc lucrurile scumpe, valoroase. Din acest motiv, ei sunt atrasi ca un magnet de femeile care isi cunosc valoarea si se simt bine in pielea lor.  Chiar daca treci printr-o perioada mai proasta, in care nu te simti cea mai stralucitoare, o atitudine pozitiva, deschisa, te va ajuta sa captezi energia pozitiva din jur si, in timp, sa o transformi in propria ta energie pozitiva. Increderea in propria persoana este o calitate care se contruieste in timp, nu ne-am nascut cu ea si, desi necesita munca sustinuta, merita din plin sa-i alocam timp. Iata un hobby pe care ar trebui sa il avem cat mai multi: colectionari de incredere.

Si sa nu uitam: Barbatii iubesc femeile

(punct)