Arata Meniul Lateral
Zbor cu un avion ultrausor – cadoul unic pentru pasionatii de aventura

Ai in viata ta o persoana draga pasionata de aviatie si care si-a dorit dintotdeauna sa stie cum e sa fii la mansa unui avion? Ofera-i cadou o experienta unica cu un zbor de initiere cu un avion ultrausor in Bucuresti si poti fi sigur ca va fi cel mai frumos cadou pe care il puteai alege!

Un cadou constand intr-un zbor de initiere cu avion ultrausor poate fi o experienta extraordinara pentru cineva care este pasionat de aviatie sau care doreste sa descopere senzatia de a zbura. Cum poti oferi un astfel de cadou? Nimic mai simplu. Iata mai jos cativa pasi care te vor ajuta sa ii faci celui drag surpriza perfecta si la care nu se va astepta niciodata!

Cum daruiesti un zbor de initiere cu un avion ultrausor?

Iata cum poti face, cu numai cativa pasi, o surpriza minunata pentru un pasionat de aviatie si de aparate de zbor din viata ta.

Alege un voucher pentru un zbor de initiere cu un avion ultrausor

Cauta centre de zbor cu avioane ultrausoare in zona destinatarului cadoului si cumpara un voucher pentru un zbor de initiere. Majoritatea centrelor ofera pachete speciale pentru astfel de experiente.

Ambaleaza cadoul cat mai special

Impacheteaza voucherul sau cardul cadou intr-o cutie frumoasa sau intr-un plic tematic. Poti sa adaugi si o nota personalizata pentru a-i spune celui drag cat de special este pentru tine si pentru a-i arata cat de bine il cunosti pe el si visele sale.

Adauga cateva accesorii specifice

Pentru a face cadoul cat mai interesant, poti veni in completarea voucherului cu un set cadou pe aceeasi tematica. Poate fi o carte despre aviatie, un model de avion miniatural sau chiar un breloc tematic.

Daca dispui de un buget mai mare si stii ca destinatarul cadoului este pasionat de aviatie, poti sa ii oferi si accesorii adecvate pentru zbor, cum ar fi ochelari de soare aviator sau o curea cu tematica de aviatie.

Detaliile rezervarii

Asigura-te ca voucherul este valabil pentru o data si o ora convenabila pentru persoana careia ii daruiesti aceasta experienta, sau ofera-i posibilitatea de a-si alege singur data zborului.

Dubleaza experienta

Daca si tu iti doresti sa incerci un zbor de initiere cu avion ultrausor, poti sa achizitionezi doua vouchere si sa-l inviti pe destinatarul cadoului sa iti fie partener de zbor. Experienta va fi cu siguranta una memorabila si placuta pentru amandoi.

Fotografii si amintiri

Inainte, in timpul zborului si dupa acesta, nu uita de fotografii, pentru a-ti aminti de experienta minunata si de momentele unice petrecute in aer.

In ce consta experienta unui zbor de initiere cu un avion ultrausor?

Vrei sa oferi cadou un voucher pentru un zbor de initiere cu un avion ultrausor sau ai primit chiar tu cadou un voucher pentru un zbor? Asta chiar e o veste excelenta! Mai ai un pas pana la o experienta minunata si de neuitat. Iata ce trebuie sa stii despre aceasta experientaa, astfel incat sa fii pe deplin pregatit pentru ea.

Ce se intampla in ziua zborului?

Inainte de zbor vei avea parte de un briefing din partea instructorului, constand in instructiuni legate de zbor, comenzi si siguranta. In timpul zborului vei avea ocazia sa pilotezi chiar tu avionul si sa afli cum e sa simti ca detii controlul asupra aparatului de zbor in aer. Vei petrece in aer 20, 30 sau 60 de minute (zborul in sine), in functie de pachetul ales, iar aventura promisa va fi una extraordinara.

Odata ajuns in avion vei primi o pereche de casti, astfel incat sa poti auzi conversatiile dintre instructor si turnul de control al traficului aerian. De asemenea, veti putea comunica intre voi, astfel incat sa fii ghidat in prima lectie. In aer vei putea prelua cotrolul, dar pilotul va avea comanda la decolare si aterizare.

Ce este un avion ultrausor si cat de rapid zboara?

Un avion ultrausor este un aparat de zbor cu motor, cu greutatea maxima admisa la bord de 450 de kilograme si doua locuri. Majoritatea avioanelor ultrausoare zboara cu o viteza intre 113 si 130 de km/h, dar modelele mai noi cu aripi fixe zboara cu viteze similare cu avioanele usoare, de pana la 240 de km/h in unele cazuri.

Ce tip de avion voi “pilota”?

In Bucuresti vei putea face zborul de intiere pe un avion ultrausor Ikarus C42 de 2 locuri (pilot si copilot), cu dubla comanda. Acest avion este cel mai popular avion ultrausor de scoala din Europa, liderul pietei germane de zeci de ani, cunoscut drept “BMW-ul cerurilor”, care datorita greutatii mici si manevrabilitatii mari ofera posibilitatea unor zboruri de agrement de exceptie.

Cat de sigur este zborul cu un avion ultrausor?

Zborul cu un avion ultrausor nu este mai periculos decat condusul unei masini. Toate avioanele sunt complet sigure si conforme standardelor din industrie si trec prin inspectii anuale foarte stricte.

Voi fi singur in avion?

Pe toata durata zborului vei fi insotit de un instructor de zbor, foarte bine pregatit si cu experienta, astfel incat sa fii in cele mai sigure maini cu putinta. In plus, avionul are dubla comanda, astfel ca nu vei fi expus niciunui risc.

Unde va avea loc zbroul?

Se va decola de pe aerodromul Clinceni sau Fly Friends (Vanatorii mici), ambele situate la cativa km de Bucuresti.

Exista conditii specifice?

Varsta minima pentru zbor este de 18 ani. Greutatea maxima admisa de 100 de kg, iar femeile insarcinate nu pot zbura.
Nu este nevoie de calificari pentru zborul de initiere cu un avion ultrausor.

Cand pot face zborul de initiere?

Zborul de initiere cu un avion ultrasor poate avea loc oricand intre lunile martie si noiembrie, in conditii meteo favorabile. Disponibilitatea variaza in functie de locatie, dar se recomanda sa faci rezervarea din timp, pentru a te asigura ca exista suficiente date disponibile inainte de data de expirare a voucherului, care de obicei este de 6 luni.

Iti doresti sa te specializezi in zboruri cu avionul ultrausor?

Daca descoperi o adevarata pasiune pentru zborurile cu un avion ultrausor, poti incerca sa iti iei licenta de pilot pe astfel de aparate de zbor.

Continua sa inveti

Avioanele ultrausoare pot fi usor de pilotat, dar este important sa continui sa inveti si sa iti imbunatatesti abilitatile pe masura ce acumulezi ore de zbor. Participarea la cursuri de pregatire continua si la zboruri practice este esentiala pentru a deveni un pilot experimentat si in siguranta.

Zboruri solo

Dupa ce acumulezi suficienta experienta si dobandesti incredere, vei avea ocazia sa efectuezi zboruri solo. In aceasta etapa, vei zbura fara supravegherea directa a instructorului, dar sub supravegherea autoritatilor de reglementare.

Licenta de pilot de avion ultrausor

Dupa indeplinirea cerintelor de instruire si obtinerea experientei necesare, vei putea sa obtii o licenta de pilot de avion ultrausor. Aceasta iti va permite sa zbori independent si sa explorezi lumea aviatiei in continuare.

Asigura-te ca respecti intotdeauna regulile de siguranta si reglementarile aviatice in timpul zborului cu avioane ultrausoare. Zborul poate oferi experiente minunate, dar siguranta trebuie sa fie intotdeauna prioritatea principala.