Arata Meniul Lateral
Putin limbaj formal intr-o lume informala

Limbaj formal in scop informal

Ne cerem scuze, iertare, multumim, facem declaratii de iubire, ne plangem de multe ori cu ajutorul celor mai nepotrivite cuvinte. Motivele pentru care nu prea mai stim sa ne exprimam le voi lasa deoparte, caci nu ele ne intereseaza acum – oricum, cei mai multi dintre noi le cunoastem bine.

Asadar, ne trezim ca prescurtam, taiem, ciopartim cuvintele si frazele in niste exprimari banale si lipsite de continut. Pentru aceasta boala crunta propun astazi un tratament (sau antrenament) pe care il gasesc extrem de interesant: putin limbaj formal pentru o serie de „ocazii” de exprimare.

Limbaj formal: o lingurita in fiecare zi

Nu ne mai dorim sa fim protocolari, de acord, uram limbajul de lemn, ne place lectura doar in teorie si uite asa uitam cuvintele. Lol, veti spune dumneavoastra. :P Ei bine, eu m-am hotarat sa imi aduc aminte cum se vorbeste frumos, chiar daca o voi face intr-o nota umoristica (la mine umorul e tratament pentru multe boli).

Deci, doamnelor, domnisoarelor si domnilor internatiuni care faceti adesea economie la cuvinte, sa ne delectam impreuna cu cateva exemple de limbaj oficial, aplicat pentru situatii mai putin oficiale.

Limbaj formal FTW!

Asadar, iata formularele pe care cu siguranta le veti gasi distractive. Nu uitati, vorbiti si scrieti frumos – e cartea de vizita pe care o intindeti in fiecare zi lumii. ;) Scuze

limbaj formal

Iertare

limbaj formal

Multumire

limbaj formal

Invitatie

limbaj formal

Scrisoare de amor

limbaj formal

Plangere

limbaj formal

Feedback

limbaj formal

Cerere in casatorie

limbaj formal

Testament

limbaj formal

Oferirea unui cadou

limbaj formal

Vesti proaste

limbaj formal

Acord de confidentialitate

limbaj formal

ETICHETE