Arata Meniul Lateral
Frica de inaltime se vindeca…la inaltime

Leac pentru frica de inaltime?

Cunosc senzatiile care descriu frica de inaltime pentru ca le-am trait pe pielea mea: picioare moarte, un fior rece care iti strabate tot corpul, lipsa de incredere in propriul echilibru, transpiratie, ameteala si palpitatii.

Paralizia pe care ti-o induce frica de inaltime se poate trata prin diverse terapii cognitiv-comportamentale, insa metoda cea mai eficienta pentru tratarea acestei fobii este una...extrema si anume sporturile extreme la inaltime. Cel putin in cazul meu, frica irationala de inaltimi a disparut aproape in totalitate de cand am inceput sa practic sporturi la inaltime.

Controleaza-ti frica de inaltime, apoi invinge-o!

 Nu iti voi spune ca dupa prima saritura cu coarda (bungee jumping) am scapat de frica de inaltime, asta ar insemna sa exagerez mult, in schimb efectele s-au vazut chiar de la inceput.

Cel mai important este sa fii constient de reactiile incontrolabile pe care le are corpul tau atunci cand se manifesta frica de inaltime si sa le transformi in reactii controlabile. Eu am inceput cu sporturi care au legatura putin si cu terestrul, cum ar fi alpinismul sau via ferrata.

Fiecare urcare pe stanca a reusit sa distruga putin cate putin frica de inaltime si sa imi dea curaj si spre alte sporturi... la inaltime, cum ar fi zborul cu parapanta. Cine stie, poate pe viitor, voi dobandi curajul necesar si pentru alte sporturi de acest gen, cum ar fi saritura cu parasuta din avion.

Acum ca sa le tai putin rasuflarea celor care au frica de inaltime...

...ii invit sa dea Play urmatorului filmulet.