Arata Meniul Lateral
Calatori prin lume de…23 de ani

Suntem calatori prin lume...

Cu totii suntem calatori prin viata, insa cati dintre noi suntem calatori prin lume? Este infiorator cate pretexte materiale putem gasi pentru a justifica faptul ca nu incercam sa descoperim lumea: timp putin, bani si mai putini, obligatii de toate felurile....

Cati dintre noi nu s-au inchipuit calatori prin lume, cati dintre noi nu au desenat cu mintea pe miniglobul pamantesc de pe birou traseele pe care aveau sa le urmeze de-a lungul vietii? La mine visul dateaza din copilarie si acolo a ramas, pana acum. Din fericire insa, mai exista pe pamantul acesta, oameni ale caror experiente te inspira, te ridica din mizeria compusa din rutina, plictiseala, limitare, indolenta si iti dau aripi.

Ei sunt calatori prin lume

calatori prin lume

In 1989, pe cand  zidul Berlinului ne spunea adio, Gunther Holtorf si sotia sa Christine -au hotarat sa porneasca intr-un tur al Africii in masina proprie, tur care trebuia sa dureze 18 luni.

Sau cel putin asta au crezut ei. Calatoria s-a transformat in una de 23 de ani, lungimea traseului strabatut de ei echivaland cu inconjurul lumii de peste 20 de ori, ajungand in mai toate colturile planetei. Dupa ce sotia sa a trecut in nefiinta, Gunther a continuat calatoria, aceasta fiind ultima dorinta a lui Christine.

In acest moment, Gunther a trecut de 800.000 de kilometri, calatoria devenind stilul sau de viata. Aflat de curand in Vietnam, fotogradul David Lemke l-a insotit pe Gunther de-a lungul unei sectiuni din caloria vietii sale, iar rezultatul se afla mai jos.

Calatori prin viata sau...culegatori de frumusete

"The more you travelled, the more you realize how little you've seen" ne spune calatorul Gunther Hultorf, dar cred ca nu cred ca trebuie sa credem in vorbele sale, fara sa le cercetam. Trebuie sa devenim cu totii calatori prin lume.