Arata Meniul Lateral
Ai incredere in tine, e simplu!

Atunci cand nu ai incredere in tine…

…nici ceilalti nu au. Gandeste-te: tu te poti baza, cu adevarat, pe o persoana care nu este sigura de propriile forte si care a depasit de mult timp limita modestiei, pana la un nivel minim al stimei de sine? Sa ai incredere in tine este un lucru mare, dar usor de obtinut.

Si ce daca ai anumite complexe? Toti le avem, important este cum le depasim si cum ajungem sa ne iubim si sa-i facem si pe cei din jur sa ne iubeasca, iar vestea buna e aceea ca e chiar…foarte usor! Iata cateva sfaturi pentru ca tu sa ai incredere in tine mai mult ca niciodata.

Ai incredere in tine – 7 pasi esentiali

1. Fa o lista a talentelor tale sau a lucrurilor la care te pricepi! Chiar daca nu ai talent la desen sau nu canti la vreun instrument muzical (desi acest lucru se poate invata repede si conteaza enorm pentru stima de sine), poate te pricepi la gatit sau, pur si simplu, sa asculti oamenii si sa fii rabdator cu ei. Crede-ma, e un mare talent! Odata ce vei vedea cum lista se umple cu lucruri mari sau mai marunte, defectele iti vor parea insignifiante.

2. Gaseste-ti pasiunile! Mi s-a intamplat de multe ori sa fiu intrebata ce hobby-uri am si sa-mi fie frica de faptul ca nu voi da un raspuns original, dar un hobby nu trebuie sa fie neaparat ceva iesit din comun. Chiar daca-ti place sa citesti, sa crosetezi sau sa practici arte martiale, bucura-te de acest ceva aparte care te defineste si de progresele pe care le faci, care iti ilustreaza si iti dezvolta creativitatea.

3. Alege-ti un model in viata. Indiferent daca e o persoana publica, mama ta sau un prieten, recunoaste calitatile acestuia fie ele fizice, emotionale sau spirituale si incearca sa le atingi in fiecare zi.

4. Indreapta-ti atentia catre ceilalti. Incearca sa nu te gandesti la ce cred ceilalti despre tine, ci la ce gandesc ei despre ei insisi si la cum ii poti tu ajuta sa aiba o incredere mai mare in sine, o viata mai plina si mai fericita. Ajuta-i sa-si depaseasca fricile, fobiile si sa traiasca experiente unice pe care pana acum nu au avut curajul sa le incerce. Incepe cu parintii si familia ta, fa-i sa vada viata dincolo de grijile cotidiene si bucara-te si tu de sentimentul minunat de a face bine!

5. Accepta complimentele! Lasa modestia la o parte, uita de replicile de tipul “Nu-i adevarat” sau “Esti tu dragut(a)!” si multumeste, zambind. De ce sa-i contrazici daca au dreptate? ;)

6. Ai grija de tine! Mananca sanatos, fa miscare si rasfata-te cat se poate de mult, indiferent daca acest lucru inseamna o crema putin mai scumpa sau o sedinta la spa. Astfel de lucruri marunte, dar cu adevarat placute te pot face sa te privesti intr-o alta lumina si sa te simti cu totul diferit. Incearca!

7. Atentie la postura! Indreapta-ti spatele. Nu-i asa ca deja te simti altfel? O postura dreapta iti confera incredere in tine si te face sa pari mai increzator si in ochii celorlati; pe langa toate astea, castigi cativa centimetri in inaltime, iar corpul tau capata alt aspect.

Ai incredere in tine in fiecare zi, prin lucruri marunte

 Ca sa ai incredere in tine, nu trebuie sa faci ceva extraordinar caci raspunsul sta in lucrurile mici de zi cu zi, cum ar fi joggingul seara, un curs de yoga, de creativitate sau de design, orice iti doresti sa faci de ceva timp si n-ai apucat. Vrei sa faci scufundari in Marea Neagra? Nu mai amana, fa o programare pentru vara aceasta. Vrei sa sari cu parasuta? Ia-ti inima-n dinti si fa-o! Ai prins ideea...

Citeste cartea aceea interesanta care zace pe noptiera sau fa ordine in debara, toate aceste lucruri marunte iti vor da un sentiment de satisfactie care va contribui simtitor la cresterea increderii in tine. Succes!