Arata Meniul Lateral
18 idei de cadouri experienta atat de bune incat ti le vei dori si tu!

Exista atat de multe obiecte care ne aglomereaza casele si vietile, incat, daca suntem sinceri, uneori cadourile fizice par a fi o sarcina inutila adaugata ocaziilor speciale sau sarbatorilor. Pentru momentele imortante din viata noastra am putea avea nevoie mai degraba de timp de calitate petrecut alaturi de oamenii importanti si apropiati din viata noastra si de oportunitati de a experimenta lucruri noi.

Daca esti in cautarea unor idei de cadouri speciale pentru prieteni si familie, ai aici cele mai bune idei de cadouri experienta. De la aventuri unice pana la idei extrem de usoare care se vor potrivi oricarui buget, aceste cadouri vor face pe oricine sa zambeasca.

Patinaj pe gheata

Patinajul pe gheata face iarna mult mai mai magica decat este. De asemenea, ne ofera sansa de a ne trai visul de Printesa a Gheturilor, insa nu asta conteaza cel mai mult. Chiar daca nu traiesti intr-un loc cu un patinoar foarte mare sau iconic, poti petrece o seara intreaga cu ciocolata calda si pulovere confortabile si pe un patinoar local mai mic.

Un concert

Du-ti cea mai buna prietena sau jumatatea la un concert al artistului preferat pentru o seara de neuitat. Nu numai ca veti asculta o muzica excelenta, dar concertele sunt intotdeauna o scuza pentru a te imbraca intr-un outfit nebunesc si pentru a dansa ca si cum nu te vede nimeni. Acum ca oamenii se pot strange din nou laolalta, sunt foarte multe concerte din care poti alege.

O vizita la acvariu

Plimbarile si privitul animalelor subacvatice au ceva aparte, care te face sa te simti super calm si sunt excelente pentru oricine si-a dorit macar o data in copilarie sa fie sirena. Favoritele tuturor sunt – bineinteles – vidrele, balenele beluga si testoasele, insa si acvariile cu pesti obisnuiti pot fi spectaculoase. O vizita la acvariu este un mod excelent de a gusta din vara cat afara e inca frig!

Cursuri online

Daca persoana careia vrei sa ii faci un cadou adora sa invete lucruri noi, atunci se va bucura de un curs online sau chiar de un abonament. Exista suficiente variante din care sa poti alege ceva pentru orice etapa a vietii si pentru orice pasiune a unei persoane dragi, fie ca ii place sa picteze, sa modeleze din lut sau orice altceva.

Drumetii

Acesta este un cadou experienta extrem de usor si foarte accesibil din punct de vedere al costurilor. Poti face drumetii in zone din apropiere sau poti parcurge distante mai mari pentru a ajunge in peisaje pitoresti. Evident, drumetiile vor fi diferite atunci cand optezi pentru peisaje montane in locul oraselor de la ses. In plus, puteti lua cu voi cele necesare pentru un picnic cu gustarile sau mancarurile preferate, sau cu o comanda de la restaurantul preferat local.

Un picnic superb

Ca tot am ajuns la picnicuri, ele sunt intotdeauna pe lista celor mai bune idei pentru intalniri romantice, dar si un mod ideal de a petrece o zi de primavara intr-o companie placuta. Poti aranja cu o firma care se ocupa de astfel de servicii sa pregateasca tot setup-ul pentru picnic inainte ca voi sa ajungeti acolo, dar poti organiza si singur totul, luand de acasa intr-un cos de picnic mancarurile si bauturile preferate, dar si carti si flori.

Calatorii

Calatoriile sunt un cadou experienta care foarte rar dezamageste pe cineva, mai ales daca alegeti o destinatie de vis. Sunt extrem de multe locatii in intreaga lume – orase mari sau locatii cu istorie bogata sau chiar locatii in care s-au filmat pelicule celebre – din randul carora poti gasi intotdeauna o idee buna. Poti rezerva, de asemenea, si experiente AirBnB, indiferent unde alegeti sa mergeti.

Cursuri de limbi straine

Cu aplicatii precum Duolingo si Rosetta Stone, accesul la alte limbi este acum mai usor ca niciodata. Chiar daca invatarea limbilor straine s-a incheiat dupa ce ai terminat scoala, nu e niciodata prea tarziu sa o iei de la capat, indiferent daca visezi la ceva gen “Emily in Paris”.

Plimbare cu balonul cu aer cald

Ofera-ti sansa de a vedea lumea dintr-o perspectiva cu totul noua alaturi de persoana draga urcand intr-un balon cu aer cald. Poti rezerva un astfel de zbor atipic in momente diferite ale zilei, in functie de privelistea pe care o iubeste cel mai mult (chiar daca rasaritul este in general cel mai popular), iar daca vrei un moment mai special poti comanda si o sticla de vin in balon.

Sedinta foto

Aceasta idee de cadou experienta depinde de dorintele fiecaruia. Fie ca cea mai buna prietena a ta sau jumatatea ta isi doreste sa fie model pentru o zi, cu recuzita si tinute distractive, fie ca mama ta vrea de cativa ani o sedinta foto de familie, aceasta este oportunitatea perfecta! Sau poti oferi familiei si prietenilor un curs de fotografie pe care il pot face de acasa.

O vizita la librarie

Daca fratele tau, cel mai bun prieten sau jumatatea ta adora cartile, du-l la libraria sa preferata, ia-i o cafea si lasa-l sa rasfoiasca diverse titluri, pana cand isi gaseste cartea perfecta sau poate chiar mai multe. Este o idee extrem de simpla, dar care il va face sa zambeasca.

Ore de gatit

Daca nu ai urmat niciodata un curs de gatit sau de cofetarie, atunci e momentul sa adaugi si aceasta experienta pe lista ta. Nu numai ca este o activitate interesanta si amuzanta, completata desigur si de mancare buna, dar reprezinta si un cadou experienta excelent, mai ales pentru persoanele carora le place sa petreaca timp in bucatarie.

Cina si mini-croaziera

Inchiriaza o mini-croaziera pentru seara, astfel incat sa te poti bucura alaturi de jumatatea ta de o experienta unica la o cina in doi. Ia cina la apus sau asteapta pana la ore mai tarzii ale diminetii pentru un brunch perfect. Pe langa faptul ca este o idee minunata de cadou, o astfel de masa in doi si mini-croaziera este si o idee superba de intalnire, de care sigur va veti bucura amandoi.

O vizita la muzeu

Du-ti persoana draga sau o ruda careia ii faci acest cadou la muzeul preferat si petreceti o zi intreaga uitandu-va la tablourile si sculpturile preferate sau citind despre descoperiri stiintifice. Aceasta este o idee de cadou minunat pentru toate varstele, si pentru ca sunt atat de multe muzee in tara, poti avea o experienta diferita de fiecare data cand faceti asta.

O zi la spa

Oricat de mult ne-ar placea sa avem propria experienta spa acasa, masajele facute de profesionisti au intotdeauna ceva special. Desigur, daca ai buget, pentru ca aceasta experienta este una ceva mai scumpa.

Escape room

Mai nou toata lumea este fan al escape room-urilor si poti fi convins ca sunt o idee minunata pentru oricine vrea sa fie spion pentru o dupa-amiaza. Este o experienta minunata pentru un cuplu sau pentru un grup intreg de prieteni, asa ca ii poti lua cu voi pe toti cei apropiati. In plus, nu numai ca este distractiv, dar faptul ca ai un timp limita in care sa rezolvi o problema te invata foarte rapid despre diverse stiluri de comunicare.

Degustare de vinuri si tur de podgorie

Du-i pe iubitorii de vin din viata ta intr-o podgorie din apropiere pentru a va bucura mai mult de vin si de istoria sa cu un tur de podgorie. Acesta este un mod excelent de a incerca mai multe vinuri, astfel incat sa iti dai seama care este preferatul tau.

Invata sa zbori

Minunata pentru pasionatii de adrenalina si pentru cautatorii de aventura, aceasta idee de cadou experienta te duce direct in aer. Invata sa zbori cu avionul sau cu elicopterul deasupra unor peisaje pe care altfel nu ai putea sa le vezi din aer.