Un alt cadou perfect: zbor cu parapanta
Sa presupunem prin absurd ca sarbatoritul are doua optiuni pe voucherul pe care i l-ai dat cadou: bungee jumping ( vezi mai jos 😉 ) sau un zbor cu parapanta (paragliding). Daca as fi in locul sarbatoritului nu stiu ce as alege, caci pana la urma sunt doua sporturi extreme diferite. Stiu doar ca zborul cu parapanta se apropie mai mult de visul meu din copilarie: visam sa zbor! Am 1000 de porumbei pe pervazul de la geam si ii detest nu pentru dezastrul pe care il lasa in urma, ci pentru ca ei zboara si eu nu.
Cu ce se mananca o parapanta?
Parapanta este precum o aripa nerigida, gonfabila, ce permite pilotului ca dupa decolare sa pluteasca pe curentii de aer. Materialul din care este construita este o tesatura de nylon, invelita cu silicon, avand o greutate de pana la 15kg si constituita dintr-o serie de celule paralele umflate de aer. Aceste celule sunt legate de o serie de fire subtiri care sustin scaunul pilotului. Pentru un zbor cu parapanta in tandem (zbor de agrement executat alaturi de instructor), nu ai nevoie de mare lucru, intrucat tot echipamentul va fi pus la dispozitie de club si pilotii de tandem.
It’s the most exciting thing you have ever done with your pants on!
Zborul cu parapanta : fara teama si fara restrictii!
Si iata-ne pusi fata in fata cu acelasi sentiment provocat de un sport extrem: teama. Zborul cu parapanta se include in categoria sporturilor sigure, atata timp cat practicarea lui se face in conditii la fel de sigure. Te gandesti ca sarbatoritul nu are forma fizica necesara pentru executarea unui zbor cu parapanta? Don’t worry, there’s no restriction!
Cerinta minima a acestui sport este o forma fizica care sa permita „executarea” catorva pasi in fuga, inainte de decolare. Restrictii de varsta: nu avem ! Sac! Sac!Sac! In ceea ce priveste pilotarea parapantei, in mod sigur instructorul se va ocupa de acest aspect. La fel cum am spus si in articolul trecut, cea mai importanta este vointa, dorinta de a pluti deasupra unei lumi de care vrem sa fugim de atatea si atatea ori.
Vrei un zbor cu parapanta! You can do it in Romania!
Cu o durata de la 15 min pana la 3 ore, zborul cu parapanta poate fi efectuat si la o altitudine de 3000 de metri. Pentru cei ca mine, deloc antrenati, zborul in tandem la o altitudine de 800m poate dura si 20 de minute. 😉
In Romania, avem destul de multe locuri in care ne putem zapaci sistemul cu un zbor cu parapanta: Postavarul Cristianul Mare ( zona Poiana Brasov), Codlea, Bunloc, Balea, Paltinis, Tocile – Sadu. Daca esti intr-adevar pasionat de zborul cu parapanta, in Sibiu si Brasov sunt si cluburi de parapantism ce te vor invata sa devii un pilot expert. J
„Yeah, we’re flying – feels just like flying / We’re such a long way up – from the ground”
Sunt senzatii pe care mintea mea umila umana nu le poate percepe fara sa le fi trait. Asociez zborul cu parapanta unei stari de fericire, de vis implinit, de bucurie extraordinara, de emotie. Si daca poti sa oferi cuiva un asemenea cadou de ce sa nu o faci? Si…fie vorba intre noi…asa o sa ai si tu un motiv in plus sa incerci un zbor cu parapanta!
Comentarii recente