X

renii lui Mos Craciun

Renii lui Mos Craciun – din versurile unei poezii…

… s-au nascut cei 8 reni ai lui Mos Craciun, mai exact ale poeziei “A visit from St. Nicholas” (cunoscuta si sub numele de “The Night Before Christmas”), scrisa de Clement Clarke Moore in anul 1822, un dar de poveste pentru copiii lui si, ulterior… pentru toti copiii din lume. Iata celebrele versuri despre renii lui Mos Craciun:

When, what to my wondering eyes should appear,/ But a miniature sleigh, and eight tiny reindeer,/ With a little old driver, so lively and quick,/ I knew in a moment it must be St. Nick.

More rapid than eagles his courses they came,/ And he whistled, and shouted, and called them by name:/ “Now, Dasher! now, Dancer! now, Prancer and Vixen!/ On, Comet! on, Cupid! on, Donder and Blitzer!/ To the top of the porch! To the top of the wall!/ Now dash away! dash away! dash away all!”

Asadar… Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donder si Blitzen… Si Rudolf, celebrul ren cu nasul rosu, de ce nu este? Ei bine, povestea se complica…

 Renii lui Mos Craciun – creatorii mitului

Rudolf, cel mai important dintre renii lui Mos Craciun, cel care lumineaza calea pentru ceilalti 8 prin ceata densa din inaltul cerului, cu ajutorul nasului rosu si stralucitor, este mai tanar decat fratii sai cu… mai mult de un secol!

Mai precis, Rudolf este inventia din anul 1939 a lui Robert May, un angajat al companiei Montgomery Ward, ajungand cunoscut prin intermediul unei promotii a companiei care consta in carticele gratis pentru copii. Astfel, in cativa ani, mai mult de 6 milioane de copii ale carticelei au fost distribuite si astfel au luat nastere desenele, cantecelele si ilustratiile cu cel carea devenit un adevarat simbol al Crcaiunului.

Si surprizele nu se termina aici: se pare ca toti renii lui Mos Craciun ar fi, de fapt… femele! Motivul? Ele sunt singurele care nu isi pierd coarnele in aceasta perioada a anului…

Renii lui Mos Craciun – cum un defect devine cel mai mare atu

renii lui mos craciun
Conform povestii, Rudolf nu era acceptat intre reni datorita nasului sau rosu, insa tocmai acest “defect” a reprezentat un real ajutor pentru Mos Craciun al carui drum in jurul lumii pentru a duce cadouri copiilor era ingreunat din cauza cetei dense ce acoperise intreg vazduhul. Cand a ajuns la casa lui Rudolf pentru a lasa cadouri parintilor acestuia, Mosul a observat o luminita puternica in intunericul dens, nasul lui Rudolf, si astfel l-a rugat sa-l insoteasca in calatoria lor de-o noapte in jurul lumii, transformandu-l intr-o legenda…

In final, va las cu o melodie… nemuritoare, la fel ca minunatele povesti de Sarbatori:

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin