X

o sarutare

Primul s-a petrecut candva prin gradinita. A venit pe nepusa masa, copie stinghera a unui „pupic serios”, asa cum supranumisem categoria sarutarilor din filmele la care ma uitam cu ai mei. Odata cu generala, lucrurile au devenit ceva mai complicate si orice „relatie serioasa” atingea apogeul in momentul sarutului tuguiat pe varful buzelor. In liceu, treaba s-a dezlantuit si regulile s-au schimbat clar. O vreme n-am inteles nimic. Am inceput sa derulez secventele din filme si sa observ tehnica celor mai interesati. Azi? Treaba mea!

10 curiozitati despre sarut

 • Conform antropologilor, 90% din populatia lumii practica sarutul. Hmm, ma intreb ce scuza are restul populatiei?
 • Sarutul te tine in forma: un sarut de 1 minut arde in jur de 26 de calorii. Asa ca…bucura-te de bomboana de ciocolata din sertarul biroului numai daca ai in program cel putin un sarut dupa munca.
 • Recordul mondial pentru cel mai lung sarut este detinut de americanii Rich Langley si Louisa Almedovar, pentru o sesiune de 30 de ore si 59 de minute de sarut. Adio…21814 calorii de caciula?! 😀
 • In medie, doua treimi dintre cei care practica sarutul isi inclina capul spre dreapta atunci cand se saruta. De aici, probabil, numarul mare de cucuie raportate de catre perechile de iubareti, in care amandoi sunte… de dreapta.
 • Ca orice lucru bun, sarutul iti poate creste speranta de viata. Un studiu in acest sens ne dezvaluie ca unui barbat ii creste speranta de viata cu pana la 5 ani daca isi saruta nevasta / nevasta / concubina inainte de a pleca la munca. Dar despre cele pupate nu se aude nimic, domnilor realizatori de studiu?
 • XOXO inseamna, dupa cum bine stim cu totii, Sarutari&Imbratisari, insa istoria grupului de litere este mult mai veche decat internetul si telefoanele mobile. El vine tocmai din Evul Mediu, cand la sfarsitul scrisorilor expeditorul obisnuia sa deseneze o cruce, peste care „aplica” un sarut, semnificand sinceritate, speranta si cinste.

Dincolo de lucrurile pe care le stim ori nu le stim despre saruturi, ele ne fac viata mai frumoasa si tin in viata acea specie rara de fluturi…de stomac.

(Sursa: http://visual.ly/seal-it-kiss)

 

 

0
  0
  Cosul tau
  Cosul tau este golInapoi la magazin