X

despre culori

Cateva informatii interesante despre culori

Traim intr-o lume extrem de colorata si diversificata. Ne place sa ne imbracam colorat, poate chiar lucram colorat, vorbim colorat, ideea e ca ne plac culorile. Din acest motiv, am zis sa le cunoastem mai bine. Si cum nu ne intereseaza ABC-ul, zic sa barfim putin despre ele. Ciuleste deci urechea (sau fa ochii mari, cum vrei) la urmatoarele:

7 despre culori

1. Oamenii de stiinta au descoperit ca datoram perceptia culorii rosii cromozomului X. Din acest motiv, femeile reusesc sa distinga mai multe nuante de rosu decat barbatii – ele au doi astfel de cromozomi, cu unul mai mult decat barbatii.

2. Culoarea argintie este, se pare, cea mai buna pentru masini. Potrivit statisticilor, masinile care au aceasta culoare sunt mai rar implicate in accidente, fiind mai vizibile pe sosea.

3. Agresivitatea si anxietatea sunt doua stari ce sunt „imblanzite” cu brio de culoarea roz. Sa fluturam deci steagul roz!

4. Potrivit unui sondaj de opinie efectuat in 17 tari ale lumii, 40% din populatia globului are drept culoare favorita albastrul.

5. Cromofobia: panica la vederea unor culori vii, tipatoare.

6. Gustul tine seama de culori: de exemplu, ciocolata calda e mai gustoasa daca o bei dintr-o cana portocalie, pe cand cafeaua e mai buna dintr-o ceasca maro.

7. Universul este si el colorat in… bej si alb – un adevarat „cosmic latte”.

 

0
    0
    Cosul tau
    Cosul tau este golInapoi la magazin