Arata Meniul Lateral
Cum scrii o felicitare de sustinere si incurajare?

Toate decesele sunt dificile, indiferent daca persoana care a murit avea o varsta inaintata sau nu. O femeie va plange pierderea unui sot in egala masura daca acesta moare intr-un accident sau daca moare din cauze naturale. Oricum ar fi, moartea e greu de suportat, cu atat mai mult daca persoana decedata a fost un om minunat.

Retine insa ca nu vei scrie un card de incurajare sau de sustinere doar dupa un deces. O poti face dupa un divort al unei persoane dragi, dupa o despartire urata, sau dupa o depresie grava. In astfel de momente, cei mai multi dintre noi suntem adesea intristati de vestile proaste si ramanem complet fara cuvinte. Cateva cuvinte de sustinere intr-o nota potrivita atunci cand scrii o felicitare de incurajare pot conta foarte mult pentru cei indurerati sau indoliati, facandu-i sa se simta iubiti si sustinuti.

Cum scrii un card de incurajare in mod adecvat?

Daca simti vreodata ca ramai fara cuvinte atunci cand cei dragi trec printr-o perioada grea, suntem aici pentru a te ajuta. Iata mai jos trei sfaturi care te vor ghida atunci cand scrii o felicitare de sustinere si incurajare.

1. Fii scurt si concis. Ideea principala este ca destinatarul sa inteleaga ca te gandesti la el.
2. E in regula sa incluzi in randurile tale o amintire fericita sau sa mentionezi un moment special, pentru a incerca sa-l inveselesti pe destinatarul mesajului tau.
3. Ofera-i ajutor pentru momentele in care ar putea avea nevoie de tine. De exemplu, te poti oferi sa il ajuti la diverse treburi, sau doar sa il asculti cand are nevoie.

Rezista tentatiei de a adauga clisee fara sens, care in mod cert nu il vor face pe destinatar sa se simta mai bine. De asemenea, nu este indicat sa ii spui ca stii exact ce simte, pentru ca in acest fel i-ai putea declansa o reactie negativa.

Exemplu de mesaje pentru felicitarile de sustinere si incurajare

Nu e deloc usor sa trimiti o felicitare de sustinere si de incurajare. Ai grija ca orice scrii sa fie respectuos, calm si expresiv. Exprima-ti durerea pe care o simti si sprijinul pentru persoanele carora le trimiti mesajul. Cele mai multe mesaje se incheie cu o linie care sugereaza ca destinatarul te poate contacta oricand are nevoie de tine. Iar cand iti cer cu adevarat autorul te vei simti bine pentru va vei sti ca le inspiri suficienta incredere incat sa se sprijine pe umarul tau.
Iata cateva cuvinte potrivite pe care ar fi bine sa le scrii intr-o felicitare de incurajare sau de sustinere.

„Sper sa fii inconjurat de multa dragoste!”
„Iti transmit imbratisari calde si ma rog sa iti fie bine. Imi pare foarte rau pentru pierderea suferita!”
„Ma gandesc la tine si iti doresc liniste si mangaiere.”
„Esti mereu in gandurile mele si sper sa fii bine.”
„Stiu ca nu-ti pot alunga durerea, dar vreau sa stii ca sunt aici cu un umar, cu urechile sau cu orice altceva ai nevoie.”
„Imi pare extrem de rau ca familia ta se confrunta cu durerea unei astfel de pierderi. Sincere condoleante pentru fiecare dintre voi.”
„Cele mai calde ganduri in aceasta perioada dificila.”
„Stiu ca simti ca aceasta durere nu va trece niciodata. Dar in sufletul meu cred ca iti vei gasi alinarea cand vei fi pregatit. Cred ca ai puterea sa treci peste si sper ca in timp si tu vei crede asta!”
„Nici nu imi pot imagina ce simti acum, dar stiu ca nu poate fi usor.”
„Iti doresc sa zambesti printre lacrimi cand iti amintesti de vremurile fericite si de viata traita alaturi de prietenul tau loial.”

Ce sa cumperi sau sa trimiti cuiva care trece printr-un moment greu?

Un cadou oferit unei persoane dragi care trece printr-o perioada dificila nu il va scoate instantaneu din starea proasta, dar il va ajuta sa gaseasca putina alinare. Cel drag va sti in acest fel ca iti pasa atat de mult de el, incat ai vrut sa ii faci o surpriza care sa ii aminteasca de faptul ca nu e singur. Iata cateva idei de cadouri pe care le poti lua pentru prieteni sau rude atunci cand trec printr-o perioada dificila.

Mancare gatita acasa

Mancarea gatita in casa va ajuta o persoana draga aflata intr-un moment dificil sa-si hraneasca corpul, atunci cand inima si sufletul sau sunt indurerate. O masa buna ii va distrage atentia de la ceea ce se intampla, fie si numai pe moment.

O planta in ghiveci

Plantele ii fac pe oameni fericiti, ca de altfel natura in general. Verdeata are un efect calmant ce il va face pe destinatarul darului tau sa se simta mai relaxat. Planta in ghiveci va contribui la calmarea mintii tulburate a unui prieten drag.

Un buchet de flori

Florile sunt extrem de utile in imbunatatirea starii de spirit. Mirosul dulce si multitudinea de culori sunt mai mult decat suficiente pentru a inveseli pe cineva. In plus, vei obtine un efect si mai puternic daca florile sunt aranjate in moduri cat mai speciale.
Poti incerca un buchet de mini roze albe, cadoul perfect pentru cineva important din viata ta. Un buchet de trandafirasi mici si delicati intr-o hartie verde va avea un efect excelent si va ajuta pe oricine sa se simta mai bine.

Felicitare florala de sustinere si incurajare

Cand cineva apropiat pierde o persoana iubita, trimite-i un card floral pentru a-ti exprima sincera simpatie. Un astfel de card card poate fi trimis si dupa pierderea unui animal de companie.

Cos luxos de fructe

Fructele nu sunt doar sanatoase, ci iti aduc si un sentiment de liniste si mangaiere atunci cand le mananci. Un cos luxos de fructe va fi sic si elegant, oferindu-ti modalitatea perfecta de a trimite cele mai profunde condoleante prietenilor si familiei care au pierdut pe cineva.

Ai grija ca de fiecare data mesajele trimise sa le arate destinatarilor ca te gandesti la ei. Fii mereu tu insuti cand iti exprimi cea mai profunda simpatie. Lasa cuvintele linistitoare sa vina din suflet si fii cat mai simplu. Oamenii indurerati nu sunt siguri daca se pot indrepta catre tine cand au nevoie de mangaiere – asigura-i ca e in regula si ca esti acolo daca au nevoie de tine.