Arata Meniul Lateral
20 de idei spectaculoase pentru a sarbatori o aniversare acasa

In perioada pandemiei o multime de evenimente speciale au fost amanate sau anulate. Nu a fost deloc placut, insa a fost doar o etapa din viata. Oamenii au invatat sa traiasca diferit: nu au incetat sa sarbatoreasca zilele mari din viata lor, ci doar au fost nevoiti sa fie ceva mai creativi cu privire la modurile in care sarbatoresc, inclusiv zilele de nastere sau evenimentele speciale din viata de cuplu.

Acest stil de viata a devenit incet incet firesc, iar astazi chiar daca restrictiile din perioada pandemiei sunt doar o amintire, oamenii au imprumutat din obiceiurile bune deprinse atunci. Doar pentru ca nu puteau iesi din casa sau pentru ca nu puteau merge in cluburi si restaurante nu insemna ca nu se puteau distra impreuna si ca nu puteau marca momentul.

Poti incerca si acum, desi restrictiile nu ne mai limiteaza, sa organizezi o aniversare in doi acasa. Vei fi surprins sa afli chiar ca acest gen de aniversare fara prea mare zarva se poate transforma intr-una dintre cele mai frumoase amintiri.
Poate fi ceva simplu, precum o seara de filme sau o comanda de mancare sau ceva mai fancy, daca planificati sa va imbracati elegant si sa faceti un picnic sub lumina stelelor, daca stati la curte. Totul depinde de voi, dar in mod cert va reprezenta o amintire frumoasa!
Gaseste in cele ce urmeaza cateva idei minunate pentru a sarbatori un moment aniversar acasa. Partea cea mai buna este ca majoritatea acestor idei pot fi puse in practica fara un buget prea ,are, iar multe dintre ele nici macar nu necesita sa pleci de acasa sau sa te imbraci elegant.

Comandati mancare

Daca exista ocazia perfecta sa nu gatesti, aceasta este in mod cert o aniversare! Comandati mancare de la unul dintre restaurantele preferate – poate fi de la unul unde ati fi mers daca ati fi iesit din casa, sau orice alta varianta pe care nu ati mai incercat-o pana acum. Alegeti pizza, paste, sushi sau ceva mai extravagant, in functie de dorinte. Mancarea va face seara si mai speciala.

Imbracati-va elegant

Pentru a face seara sa para si mai speciala, imbracati-va elegant. Chiar daca nimeni altcineva nu va vedea tinutele pe care le purtati, e bine sa depuneti efort unul pentru celalalt, mai ales dupa ani si ani petrecuti impreuna. In plus, veti avea niste poze frumoase din aceasta seara.

Organizati o seara de filme

Pentru ca in perioada pandemiei toate premierele care ar fi trebuit sa apara in cinematografe au aparut pe platformele de streaming si in mod cert nu ati apucat sa le vedeti pe toate, veti avea o multime de optiuni excelente pentru o seara de film acasa. In plus vizionarea unui film preferat pe care poate ca l-ati mai vazut de multe ori, poate fi si ea o optiune. Cuibariti-va pe canapea si faceti floricele de porumb sau inchiriati chiar un proiector si un ecran pentru curtea din spate.

Gatiti impreuna

Gatitul impreuna si apoi savuratul efectiv al preparatelor poate face seara cu adevarat distractiva, mai ales pentru cuplurile in care ambii parteneri sunt usor gurmanzi. Alegeti impreuna o reteta distractiva de pe net si comandati ingredientele, apoi bucurati-va de rezultatele pentru care ati muncit atat de mult!

Re-creati prima intalnire

Desigur, va fi mai greu sa faceti asta stand acasa, insa creativitatea face parte din distractie! Este, de asemenea, o oportunitate grozava de a privi in urma, la amintirile de la inceputul relatiei. E posibil ca de atunci sa se fi schimbat multe si sa aveti nevoie de aceasta intoarcere in timp!

Uitati-va la amintirile preferate de la nunta

O aniversare este momentul perfect pentru a privi in urma, la ziua in care a inceput totul! Urmariti videoclipuri si priviti fotografiile din ziua cea mare, vorbiti despre amintirile de neuitat de atata timp, iar daca aveti chef purtati chiar tinutele de la nunta (felicitari daca inca va mai vin bine!). Un astfel de gest va poate aminti extrem de frumos de marea iubire care a trecut testul timpului.

Camping acasa

O astfel de idee poate insemna montarea unui cort real in sufragerie sau construirea unui fort din paturi si perne de canapea – nu trebuie decat sa incepeti de undeva si sa fiti creativi! Campati in casa pentru o noapte, uitati-va la filme, beti un vin bun si vedeti in ce directie se duce aceasta seara… Va fi o schimbare de ritm si in mod cert va veti distra de minune!

Picnic in curte

Luati o patura, pregatiti o masa buna (sau comandati ceva la pachet) si mancati afara, mai ales daca ziua este frumoasa! Puteti face asta atat in timpul zilei cat si noaptea, cand veti avea parte de “puncte bonus” daca reusiti sa creati o atmosfera superba cu lumini scanteietoare distractive sau un foc de tabara, care poate fi deosebit de romantic in lunile de iarna.

Faceti un curs online

Tot din perioada pandemiei, cand toata lumea statea mai mult acasa, am deprins cu totii un obicei foarte bun: invatarea de noi abilitati online. Si astazi cursurile online sunt mai usoare ca niciodata si pot fi in mod cert o activitate aniversara distractiva! Inscrieti-va la un curs online si invatati impreuna o noua abilitate – gatit, servit la bar sau chiar yoga si meditatie.

Inchideti toate device-urile

Luati aceasta aniversare drept o ocazie ideala pentru a face fata unei provocari speciale: stati fara telefoane sau computere pentru o seara intreaga. Concentrati-va, in schimb, unul pe celalalt si pe conversatie. Acest gen de atentie speciala si completa unul asupra celuilalt poate face ca noaptea sa fie unica si, in conditiile in care viata este extrem de stresanta, este exact evadarea de care aveti nevoie din cand in cand.

Dansati in living

Sau in bucatarie… sau in dormitor… sau oriunde. Puneti-va muzica preferata sau chiar playlistul special din ziua nuntii, inclusiv prima melodie pe care ati dansat valsul mirilor. Probabil ca nu e ceva ce faceti de obicei acasa, insa poate fi distractiv, special si chiar putin haios pentru o seara in doi care nu implica iesirea intr-un loc in care sa dansati la propriu.

Degustare virtuala de vinuri

Degustarile virtuale de vinuri au devenit si ele foarte populare in perioada de izolare. Chiar daca nu stiai, exista o multime de crame care iti vor furniza tot ce este necesar pentru o degustare de vinuri chiar la tine acasa. Nu uitati sa va pregatiti un platou elegant cu branzeturi pentru degustare!

Faceti un proiect DIY

Cu totii avem prin casa o multime de proiecte care trebuie finalizate, sau idei distractive fixate pe panourile de Pinterest. Te poti folosi de aceasta seara pentru a aborda unul dintre aceste proiecte. Lucratul impreuna pentru un obiectiv comun ca acesta poate fi o modalitate distractiva de a petrece timp impreuna si, in final, de a sarbatori realizarea si de a admira rezultatul… preferabil cu un pahar de sampanie in mana.

Faceti schimb de scrisori

Inainte de aniversare, faceti-va timp pentru a va scrie unul altuia cate o scrisoare despre ce a insemnat pentru voi timpul petrecut impreuna. Impartasiti amintirile preferate, faceti-va noi promisiuni unul altuia si orice altceva simtiti sa spuneti! Apoi, in ziua aniversarii, faceti schimb de scrisori. Este un gest superb si romantic si un cadou de neuitat.

Adoptati un animal de companie

Desigur, este important sa fiti pe aceeasi lungime de unda in aceasta privinta. Daca ati discutat deja despre adoptarea unui animal de companie si ati cazut de acord pe aceasta tema, o aniversare poate fi un moment perfect pentru a primi un prieten blanos in familie. Caine, pisica sau peste… orice fiinta vie are nevoie de iubire si caldura!

Faceti o activitate impreuna

Puteti alege orice fel de activitate, de la organizarea dulapului de lenjerie, pana la construirea unui set complicat de Lego, sau pana la a urmari un videoclip Bob Ross si a invata cum sa pictati copaci fericiti intr-un mod profesionist. Orice incalca normele va fi foarte distractiv.

Jucati un joc

Jucati un joc pe care nu l-ati mai jucat de atat de mult timp incat s-a pus praful pe el, sau concurati unul impotriva celuilalt intr-un joc video precum Mario Kart. Orice joc veti alege veti avea ocazia perfecta sa va distrati, ceea ce nu se intampla intotdeauna in viata de zi cu zi, mai ales in ultimii ani, cand lumea s-a confruntat numai cu vesti proaste, stres si motive de anxietate.

Faceti o plimbare

E timpul sa iesiti afara! O plimbare in doi, chiar si in jurul casei, poate fi o activitate distractiva pentru o aniversare, mai ales daca vremea este frumoasa. Lasati telefoanele acasa si bucurati-va o ora sau doua de aer curat si de o conversatie netulburata.

Comandati o cutie pentru o seara romantica

Desi o idee inca la inceput in Romania, cutiile cu tot arsenalul de care ai nevoie pentru o seara in doi, incep sa capete popularitate treptat si la noi. Vei gasi in cutie tot ce iti trebuie pentru o aniversare, de la lumanari parfumate, o sticla de vin, elementele pentru o cina speciala in doi, si poate chiar produsele pentru o seara de spa. Si totul fara sa mai fiti nevoiti sa mergeti la cumparaturi sau sa va bateti capul cu alegerile cele mai bune.

Organizati o seara de spa acasa

Ce idee poate fi mai buna pentru o noapte in care sarbatoriti o aniversare speciala decat o seara de relaxare? Cumparati niste masti de fata, pregatiti o baie cu spuma frumos mirositoare, aprindeti niste lumanari si petreceti noaptea inconjurati de lux. Faceti-va reciproc masaj si nu uitati de halatele de baie confortabile!

Sursa: https://cafemom.com/lifestyle/ideas-to-celebrate-anniversary-at-home