Arata Meniul Lateral
13 moduri creative de a impacheta un cadou experienta

Daca esti in cautarea unei alternative minunate pentru inca un morman de cadouri constand in obiecte materiale, darurile experienta sunt solutia pentru tine! Dincolo de faptul ca te vor ajuta sa previi dezordinea din casa si aglomerarea inutila, darurile experienta sunt un mod distractiv de a aduce aventura in viata oamenilor pe care ii iubesti.

Cadourile experienta sunt cadouri minunate, care te vor ajuta sa implinesti dorinte speciale ale oamenilor dragi din viata ta. Insa cum impachetezi un cadou experienta? Daca stii deja ce anume vrei sa oferi unei persoane, poti folosi aceste idei creative pentru a face un cadou experienta la fel de interesant si palpitant de deschis ca si un cadou traditional.

1. Fa cadou un certificat sau scrie cu mana ta un cupon cadou

Cumpara un card cadou sau un certificat cadou pentru experienta unica pe care o daruiesti si impacheteaza-l. Poate fi vorba despre un voucher pentru un restaurant, pentru o cafenea, o companie de aviatie sau un hotel, un voucher la un spa, sau bilete la teatru.

2. Cumpara biletele pentru experienta in avans si impacheteaza-le ca un cadou traditional

Poate fi vorba despre bilete la film, bilete la evenimente sportive, bilete de acces la gradina Zoologica, la centre de stiinta, etc.

3. Gaseste o imagine foto sau un logo care reprezinta ceea ce oferi si printeaza-le

Ai invitat pe cineva drag la un eveniment sportiv? Printeaza logo-ul echipei, scrie data jocului la care urmeaza sa mergeti si impacheteaza cadoul.
Vrei sa ii inviti pe cei mici la Zoo? Printeaza o imagine frumoasa cu leii de la Gradina Zoologica din oras si impacheteaza biletele lipind poza deasupra.

4. Cumpara un obiect mic reprezentativ pentru darul pe care il faci si impacheteaza-l

Te-ai gandit la un abonament de acces la Zoo? Cumpara un animalut de plus si impacheteaza-l cadou.
Vrei sa oferi unei persoane dragi o vacanta? Pune in pachet, alaturi de bilete, si o macheta mica a unui avion.
O zi la Spa sau la Mani-Pedi? Impacheteaza alaturi de voucher si o oja de unghii.

5. Ofera prima “transa” din cadou

Faci cadou unei pasionate de moda un abonament la o revista glossy? Cumpara un prim exemplar din revista si impacheteaza-l pentru a insoti vestea minunata ca are abonament pe 1 an la revista preferata!

6. Ofera ceva necesar pentru activitatea oferita

Vrei sa oferi unei persoane dragi lectii de balet? Ofera-i si o pereche de incaltaminte pentru balet marimea potrivita.
Te gandesti la un curs de fotbal? Impacheteaza si o pereche noua de ghete cu crampoane sau o minge noua.
Pranz la un tea room cu mama? Cumpara-i si o rochie frumoasa sau o pereche de manusi fancy.
Un parc acvatic? Ofera alaturi de biletele de acces si un costum de baie nou sau o pereche de slapi.
Un curs de gatit? Ofera si un apron nou sau o spatula atat de necesara.
O vacanta sau o evadare de weekend? Fa cadou un troller sau un rucsac de aventura.

7. Organizeaza o vanatoare de comori

Creaza cateva indicii simple care il vor ajuta pe cel drag sa banuiasca ce cadou ii oferi si impacheteaza-l pe primul. Cand va deschide cutia, primul indiciu ar trebui sa ii duca la urmatorul (ascuns undeva in casa), apoi la al treilea si la al patrulea. Cel final poate fi un plic cu biletele sau un obiect reprezentativ pentru cadou. Bucuria descoperirii si adrenalina vor fi astfel la cote maxime!

8. Ofera un “kit” pentru crearea propriei experiente

O cutie cu materiale pentru arte. Creaza o cutie plina cu diferite produse pentru arte si mestesuguri – hartie, markere, etichete, pom-pom-uri, lipici, creioane, foarfece, pene, etc.
O cutie pentru o seara de filme. Echipeaza un cos cu tot ce e necesar pentru o seara de film acasa – popcorn, bomboane, sucuri imbuteliate, pijamale noi si un DVD sau un giftcard iTunes pentru inchirieri de filme.

Un kit pentru camping. Umple o geanta de voiaj cu obiecte pentru camping precum o lanterna buna, un kit de vase pentru mancat, bidoane, chibrituri, bete pentru gratar, kit de prim ajutor, coarda, etc.
Cutie cadou pentru rasfat. Pune intr-un cos un halat, o masca pentru fata, pastile efervescente pentru baie, oja de unghii, scrub pentru picioare, bauturi acidulate, ciocolata, etc.
Kit pentru gatit. Alege o tema (de pilda bucataria italiana) si pune intr-un cos ingrediente precum o cutie de paste, sos de rosii, ulei de masline, vin, aproane, etc.

9. Fa o poza creativa care sa reprezinte cadoul

Vrei sa inviti o persoana draga la o intalnire speciala? Fa-ti o poza cu bratul intins ca si cum ai imbratisa pe cineva si apoi arata printr-un semn ca lipseste cineva din imaginea respectiva.
Descarca o poza legata de locatia in care are loc experienta pe care o oferi si editeaza poza punand persoana careia ii faci cadoul in locul in care urmeaza sa o duci.
Fa-ti o poza amuzanta incercand sa faci chiar tu respectiva activitate – merge de minune cu activitati precum balet, dans, karate, etc.
Editeaza o imagine a unei celebritati care face aceasta activitate si pune in locul sau capul persoanei care se va bucura de cadoul tau.

10. Trimite un video reprezentand cadoul oferit

Foloseste-ti telefonul pentru a inregistra un clip video cu tine spunand despre ce cadou e vorba.
Filmeaza cateva imagini din locul in care urmeaza sa duci beneficiarul cadoului experienta, iar la final adauga un text de genul “Surpriza. Te duc aici!”.
Gaseste un tur video online si trimite-l persoanei respective.

11. Incearca ambalaje tematice

Parc acvatic sau o evadare pe insula? Scrie pe hartie si pune-ti “mesajul” intr-o sticla si impacheteaza-l.
Ora de gatit? Cere unei brutarii locale sa iti scrie mesajul cu glazura pe o prajitura sau pe un tort.
Noapte de pictat? Cumpara o panza mica si ieftina si scrie pe ea cu un marker.

12. Rezolva puzzle-ul

Scrie cu markerul pe spatele unui puzzle ce experienta urmeaza sa oferi cadou, amesteca bine piesele puzzle-ului si ofera-i persoanei dragi piesele pentru a reface imaginea initiala. Un puzzle cu mai putine piese va fi o optiune mai buna.

13. Fa un colaj si pune destinatarul cadoului sa ghiceasca

Taie din reviste cateva poze si cuvinte care reprezinta cadoul, si creaza un colaj (fie pe hartie, cu scotch sau lipici, fie pe o cutie folosind decupaje, sau pe orice alt suport). Roaga destinatarul cadoului tau sa ghiceasca despre ce e vorba, pornind de la colaj. Sau pune biletele sau voucherul cadou in cutie.